HAVI MONITORA havonta magyar és angol nyelven egyaránt megjelenő makrogazdasági kiadvány egyfajta konjunktúra-gyorsjelentés, amely a legfrissebb adatok tükrében vizsgálja a reálgazdasági, a költségvetési és a monetáris folyamatokat, mellyel segíti a Magyarországon működő vállalatok megalapozott döntéseinek meghozatalát.


A rendkívül népszerű kiadvány ingyenesen letölthető a Századvég Gazdaságkutató Zrt. honlapjáról. A monitorban kerül közlésre a Gazdaságkutató által fejlesztett, SZIGMA konjunktúraindikátorok aktuális helyzete, elemzése. A kiadvány emellett egy-egy eseti témát is feldolgoz, amely a nemzetközi vagy a hazai, reálgazdasági eseményekkel foglalkozik részletesebben. A havi rendszerességgel megjelenő kiadvány célja, hogy a legfrissebb beérkező információk tükrében bemutassa a hazai gazdasági és politikai fejleményeket, így a döntéshozók a gazdaság és a politika mindenkori állapotáról pontos képet kapjanak.


A Századvég Gazdaságkutató Zrt. által készített Havi Monitor 2017. márciusi számának legfőbb üzenetei:

  • 1,6 százalékkal nőtt a GDP a IV. negyedévben.
  • Kamatot emelt a Fed.
  • A 3 hónapos DKJ-re már negatív hozammal is adtak be ajánlatot.
  • A Századvég Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzése szerint idén is jövőre is 3 százalék felett nőhet a magyar gazdaság teljesítménye.
  • A hónap témája: Államháztartási várakozásaink.

ARCHÍVUM