BUDAPESTI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUMA Budapesti Civil Információs Centrum elsősorban ingyenes szaktanácsadó tevékenységet folytat a civil szervezeteket érintő, aktuális jogi, pénzügyi, pályázati/forrásteremtési és társadalmi felelősségvállalási, valamint számítástechnikai témákban.


A Budapesti Civil Információs Centrum tanácsadási tevékenysége (telefonon, személyesen és on-line) az alábbi részterületekre terjed ki:

  • Jogi, közhasznúsági tanácsadás;

  • Pénzügyi, könyvviteli, adózási tanácsadás;

  • Pályázati és forrásteremtési tanácsadás;

  • Társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tanácsadás;

  • Számítógép-kezelés és informatikai tanácsadás;

  • Magyar – külhoni magyar kapcsolatok fejlesztése (a Centrum online elérhető társszervezetével, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetségével együttműködésben).

A Centrum a civil szektort érintő kérdésekkel kapcsolatosan naprakész infokommunikációs, valamint igény esetén érdekképviseleti tevékenységet végez, a Facebook oldalon pedig naponta frissülő híreket és forrásszerzési lehetőségeket találhatnak az érdeklődők. Ezen kívül személyes és csoportos tanácsadásokat, fórumokat, interaktív előadásokat, képzéseket és fejlesztő tréningsorozatokat szervez a Centrum a civil szervezeteket érintő éppen aktuális, vagy olyan témákban, melyekre rendszeresen igény mutatkozik.

A speciálisan a civil szektor számára kifejlesztett képzések és workshopok célja kettős: egyrészt olyan oktatási program kidolgozása és folyamatos frissítése a cél, mely rövid távon is építi a szervezetek vezetőinek és aktív tagjainak ismereteit, és a gyakorlatban is használható tudást ad. Hosszú távon pedig szemléletformáló, attitűdalakító és attitűdfejlesztő szerepe révén azt segíti elő, hogy a civil szervezetekben egyre több jól képzett, motivált és kreatív gondolkodású szakember dolgozzon, illetve a fiatalabb generáció is helyet találjon a szférában.

A Budapesti Civil Információs Centrum minden szolgáltatása ingyenesen elérhető a civil szervezetek képviselői számára.


A Budapesti Civil Információs Centrum tevékenysége és programjai az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósulnak meg a CIC-18-0005 azonosító számú pályázat keretében.

 


Képzések Hírlevelek Pályázatok
     
Események Jogszabályok, hasznos linkek Önkormányzati civil referensek
     
GYIK Közfoglalkoztatás Cégkapu