A kutatás alapján megállapítható, hogy a magyarok elsöprő többsége jól informált az említett évforduló kapcsán: a megkérdezettek 91 százaléka tisztában van azzal, hogy idén van a trianoni döntés 100. évfordulója, és mindössze a 9 százalékuk nem értesült erről. Szintén tájékozottnak tekinthető a lakosság a békeegyezmény rendelkezéseit illetően. A felmérés szerint a válaszadók 83 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szóban forgó döntés az első világháború lezárásával és hazánk területei tekintélyes részének elcsatolásával járt, ezzel szemben a 17 százalékuk nem tudja, hogy miről szól a trianoni egyezmény, illetve nem rendelkezik véleménnyel ebben a kérdésben.

Érdekesség, hogy társadalmi konszenzus látszik kirajzolódni a nemzeti emlékezet fontosságáról: a megkérdezettek 83 százaléka elengedhetetlennek tartja megemlékezések rendezését a trianoni döntés 100 éves évfordulóján, továbbá a 81 százalékuk szerint fel kell idéznünk azt, ami Magyarországgal történt 1920-ban. Ugyanakkor a 14 illetve 16 százalékuk arra az álláspontra helyezkedett, hogy nincs szükség a megemlékezőrendezvényekre, valamint a múltat inkább el kellene feledni.

Kijelenthető továbbá, hogy a válaszadók közel fele (47 százalék) számára az említett évforduló a nemzeti összetartozást, a határon túli magyarsággal vállalt sorsközösséget fejezi ki, míg a 34 százalékuk a történelmi időkre való emlékezés szempontjából tartja fontosnak a múlt felidézését. Azok aránya, akik a békediktátum felülvizsgálata céljából ítélik szükségesnek Trianon felelevenítését, mindössze 18 százalékra tehető.