A válaszadók többsége (60 százaléka) pozitív véleménnyel van Tarlós Istvánról, és mindössze 36 százalékuk helyezkedett eltérő álláspontra. A jelenség hátterében az áll, hogy a budapesti választók a nyugodt építkezés és a stabilitás garanciáját – az egymással hadakozó ellenzéki jelöltekkel szemben – a jelenlegi főpolgármesterben látják. Hasonlóan vélekednek a megkérdezettek Tarlós István tevékenységéről is: a válaszadók 62 százaléka elégedett a regnáló főpolgármester teljesítményével, és pusztán 35 százalékuk vélekedik ettől eltérően. Külön érdekesség, hogy még azon választók egy része is elismeri a főpolgármester teljesítményét, akik egyébként nem szimpatizálnak a FIDESZ-KDNP jelöltjének személyével.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a budapestiek nem szeretnének változást a városvezetés jelenlegi irányvonalában: a megkérdezettek 58 százaléka szerint jó irányba mennek a dolgok a fővárosban, és csupán 36 százalékuk fogalmazott meg negatív és 5 százalékuk köztes véleményt. E kutatási adatok alapvetően két tényezővel magyarázhatók. Egyrészt az elmúlt kilenc évben olyan fejlesztések valósultak meg, amelyek a Demszky-korszakban nem tartoztak a realitások körébe (például a tömegközlekedés látványos fejlődése), másrészt pedig a korábbi szocialista-szabaddemokrata vezetés idején jellemző eladósodottságot a pénzügyi stabilitás váltotta fel. 

A felmérés szerint ugyanakkor a fővárosiak igen lesújtó véleménnyel vannak Karácsony Gergely alkalmasságáról: a megkérdezettek mindössze 21 százaléka gondolja úgy, hogy a baloldal jelöltje képes lenne a kormánynál kiharcolni mindazt, amire Budapestnek szüksége van, míg ez az arány Tarlós István esetében 73 százalék. Ezen felül a válaszadók többsége szerint a jelenlegi főpolgármester képes a főváros hosszútávú fejlesztésére, illetve a közlekedés és az infrastruktúra modernizálására (62 illetve 61 százalék), miközben Karácsony Gergelyről csak feleannyian vélekednek így (31 és 32 százalék). A budapestiek nem tartják hitelesnek a zuglói polgármester zöldpolitikai terveit sem: a megkérdezettek 55 százaléka szerint Tarlós István alkalmas a zöldterületek fejlesztésére, míg a baloldali jelöltről pusztán 37 százalékuk feltételezi ezt.

A kutatás alapján kijelenthető, hogy a budapestiek Tarlós Istvánt továbbra is erős vezetőnek tekintik, aki alkalmas Budapest irányítására (62 és 57 százalék), ezzel szemben Karácsony Gergely megítélése jóval negatívabb e kvalitások tekintetében (12 illetve 26 százalék). Mindezek mellett a zuglói polgármester továbbra sem tudja függetleníteni magát a sikertelen polgármesteri tevékenységétől: a megkérdezettek 55 százaléka bizonytalan, tapasztalatlan politikai szereplőnek tartja, míg Tarlós István esetében ez az arány csupán 6 százalék. Ezen felül a budapestiek tisztán látják, hogy Karácsony Gergely a hatalomba való visszatérését előkészítő Gyurcsány Ferenc markában van: a válaszadók többsége (54 százaléka) szerint a zuglói városvezető közel áll a volt miniszterelnökhöz, szemben a jelenlegi főpolgármesterrel, akiről pusztán 2 százalékuk vélekedik így.