A magyarok jelentős többsége támogatja a fiatalok jövedelemadó-mentességét


Orbán Viktor miniszterelnök januárban bejelentette, hogy – a fiatalok munkába lépésének elősegítése illetve a foglalkoztatási mutatók további javítása céljából – 2022-től a 25 éven aluli fiatalokat teljes személyi jövedelemadó-mentesség fogja megilletni. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kihangsúlyozta, hogy az intézkedés révén a következő évtől a fiatalok megtakarításai átlagosan havi 40 ezer forinttal, éves szinten félmillió forinttal növekedhetnek. A Századvég megvizsgálta a magyar lakosság álláspontját a 25 év alattiak adókedvezményéről.

A kutatás alapján kijelenthető, hogy

a megkérdezettek több mint kétharmada (70 százaléka) egyetért a 25 éven aluli, munkát vállaló fiatalok jövedelemadó-mentességével

az elhelyezkedésük és életkezdésük támogatása érdekében, ezzel szemben a 28 százalékuk nem helyesli a bejelentett adókedvezményt.

Korcsoportok szerinti bontásban vizsgálva a kérdést megállapítható, hogy

a tervezett intézkedés a 18 és 24 év közötti válaszadók körében a legnépszerűbb

(90 százalék), valamint a 25 és 29 év közötti, illetve a 65 év feletti megkérdezetteknek is közel a háromnegyede (74-74 százaléka) támogatja a fiatalok személyi jövedelemadó-mentességét. A tervezett adókönnyítés ellenzőinek aránya a negyvenes éveikben járó válaszadók körében a legmagasabb (36 százalék), viszont az e korcsoportba tartozó megkérdezettek 64 százaléka is egyetért a bejelentett lépéssel.

SZJA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Süti beállítások