A baloldal által szajkózott "szlovák út" tragikusan járhatatlanná vált


Az északi szomszédainknál bekövetkezett egészségügyi összeomlás kapcsán vált igazán láthatóvá, hogy mekkora katasztrófahelyzetet sikerült elkerülnünk itthon azzal, hogy a kormány nem adott teret a baloldal vérszomjas „szakembereinek”.

Sümeghi Lóránt, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

A koronavírus járvány okozta egészségügyi válság berobbanása óta a baloldal többek között azzal próbálja folyton-folyvást támadni, valamint akadályozni a kormány védekezési stratégiáját, hogy a magyar számadatokból elkészített statisztikákat rendre összehasonlítja egy-egy általa önkényesen kiválasztott másik ország adataival. Majd szempontrendszerét addig csűri-csavarja, hogy az végül Magyarországra nézve hátrányos legyen, így fennhangon számon kérheti az ország vezetését azzal összefüggésben, hogy már megint köröket vernek ránk a szomszédaink.

Pontosan így tett – ráadásul nem is egyszer – a baloldali politikai, valamint médiaelit által egyik leggyakrabban hivatkozott Lantos Gabriella egészségügyi menedzser is. Példának okáért tavaly november végére a valós 115 helyett, már napi több mint 200 halálesettel riogatott, majd szűk egy hónappal később a Magyar Narancs hasábjaiban a következő, még ellenzéki sztenderdek alapján is nehezen indokolható vehemenciával próbált fogást találni a kormány járványügyi intézkedésein.

Mint azt Lantos többek között írta,

„Magyarország nem járványügyi intézkedésekkel, hanem nemzeti konzultációkkal, az adatok titkosításával, az egész országot demensnek néző Müller Cecíliával és egyéb manipulációs technikákkal küzd a pandémia ellen. […] Ha a kormány a járvány kiengedése helyett a szlovák úton járt volna, nem halt volna meg feleslegesen az idén 5005 ember. Orbán pszichopatákra jellemző hideg fejjel, előre megfontolt szándékkal lemondott erről az 5 ezer emberről.[…] A bűnösen felelőtlen járványkezelésnek Magyarország az egyik legelrettentőbb példája.”

De nemcsak Lantos emlegette ezt az ominózus „szlovák utat”, tavaly októberben a Karácsony Gergely, valamint Szabó Tímea által fémjelzett törpepárt, a Párbeszéd Magyarországért is azzal kampányolt a közösségi médiában, miszerint Magyarországnak többek között Szlovákiát is követnie kellene az ideiglenes iskolabezárások kapcsán.  

Néhány hónap elteltével azonban azt láthatjuk, hogy a kijózanító valóság, ahogyan az elmúlt 10 évben oly gyakran, úgy most sem kímélte a baloldali „szakembereket”, politikusokat.

Ugyanis az általuk szajkózott „szlovák út” egészségügyi értelemben mostanra már tragikus módon járhatatlanná vált.

A legfrissebb hírek szerint az összeomlás szélére került Szlovákia ellátórendszere. Ezt hűen érzékeltették azok a számadatok is, miszerint 10 nappal ezelőtt az 5,46 milliós lélekszámú országban volt a legmagasabb a világon a lakosság számához viszonyított, koronavírus okozta halálozási arány.

Sajnálatos módon a Lantos-, valamint Párbeszéd-féle „szlovák út” oda vezetett, hogy az ország több uniós országtól – köztük hazánktól is – egészségügyi segítséget, orvosokat, valamint nővéreket kért.

Ráadásul a helyzet olyannyira súlyos, hogy ami a külföldről beszerezhető vakcinák ügyét illeti, a szlovák kormány álláspontja egy éjszaka alatt 180 fokos fordulatot írt le. Mint ismert, amíg egy héttel ezelőtt egy kormányülés keretében arról döntöttek Pozsonyban, hogy bizonyos koalíciós feszültségekből adódóan egyelőre nem kérnek az egyre népszerűbbé váló orosz gyártmányú Szputnyik V vakcinából, addig másnap reggelre Igor Matovic miniszterelnök már arról számolt be egy sajtóértekezlet keretében, hogy a rendkívüli állapotokra való tekintettel Szlovákia mégis megállapodott Oroszországgal abban, hogy június végéig 2 millió adag vakcinát vásárolhasson.

Mi több, a magyar baloldali megmondóemberek legnagyobb keserűségére, a tárgyalásokról szóló hírekben még az is elhangzott, hogy Matovic kormányfő Szputnyik V-t támogató érvrendszerében nemcsak az szerepelt, hogy a vakcina beszerzését a szlovák közegészségügyi hivatal (UVZ) is helyeselné, hanem, hogy a 29 többi ország mellett példának okáért megtalálni Szlovákia déli szomszédját, Magyarországot is, amely már jóval korábban, milliós nagyságrendben kötött le orosz vakcinát.

S e ponton érdemes kitérni arra, hogy nem ez az első eset, amikor uniós országokban felmorajlanak azok a hangok, amelyek az Orbán fémjelezte, kifejezetten szemfüles és józan védekezési stratégiát hiányolják a saját környezetükben. Emlékezetes, január végén a flamand napilap, a Het Nieuwsbald az egyik cikkében azzal foglalkozott,

hogy „vajon érdemes lenne-e Magyarország példáját követni”

utalva arra, hogy a magyar kormány előrelátóan már készült arra, hogy Brüsszel képtelen lesz kiszolgálni az uniós állampolgárokat, így alternatív forrásokból kezdte el fedezni a magyar emberek számára az oltásadagokat.

Ezeknek az egyre erősödő hangoknak pedig meg is lett az eredményük: Európa-szerte, néhány hét alatt olyan országok kezdtek el hirtelen egyetérteni a magyar stratégiával, amelyek korábban a brüsszeli gőggel azonosulva, kizárólag az unió kompetenciájában bíztak. Ezen országok közé tartozik Olaszország, Németország, Ausztria, valamint most már Szlovákia is, s a hírek szerint a lista egyre csak bővülni fog.

Talán megbecsülni sem lehet, hogy egy ekkora fajsúlyú egészségügyi válság kellős közepén milyen mértékű romboló hatással bírnak azok a korábban említett ártó szándékú elemzések, összevetések és hazugságok, amelyeket különböző baloldali politikusok, valamint a farvizeiken evező „szakemberek” állítanak. Ám egyetlen szempontból talán mégis hasznukat vehetjük:

utólag így válhat világossá mindenkinek, hogy mennyire szerencsések vagyunk a tekintetben, hogy nem a baloldali halálkampány képviselőinek kezében van a sorsunk.

Forrás: Kontra

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Süti beállítások