A Századvég Kiadó újdonságai az Ünnepi Könyvhéten


A ragály szabályai, Az áldozatkultúra sikertörténete, Terrorizmus 3.0 és Molnár Tamás Nyugat-bírálata, ezek a Századvég Kiadó újdonságai az Ünnepi Könyvhéten. Az elmúlt másfél évben az életünk, a minket körülvevő biztos pontok, az örökérvényűnek hitt axiómák alapvetően változtak meg. A koronavírus-járvány nemcsak a gazdaságra, az egészségünkre, hanem a mindennapi szokásainkra is hatást gyakorolt, hiszen a korábban jól bevált struktúrák, rendszerek nem, vagy csak részben bizonyultak ellenállónak ezzel az új típusú kihívással szemben.

A  Századvég Kiadó újdonságai az Ünnepi Könyvhéten

A Századvég Kiadó is szorosan követi a világban végbemenő változásokat, az állandóság, a bevett régi receptek mellett olvasói számára egyfajta értelmezési keretet is biztosít a változó világhoz.

A ragály szabályait taglaló munkában Adam Kucharski matematikus hozzájárul a körülöttünk zajló folyamatok pontosabb megértéséhez, segít abban, hogy az összefüggések briliáns feltárásával pozitív érzéssel kerüljünk ki ebből a katasztrófából. A fiatal matematikus és járványügyi szakember olyan összefüggéseket tár fel a régmúlt és a közelmúlt járványainak világából, amelyek messze túlmutatnak a szűkebb szakmája keretein.

A „legendás múlt” járványügyi szakembereinek gondolkodásmódját érthető matematikai és társadalomtudományi összefüggésben elemzi, a szakmai szabályokat és elveket betartva közérthetően, olvasmányosan.

Munkájával hozzájárul ahhoz, hogy az emberek könnyebben megértsék, miért olyan fontos a járványügyi szabályok betartása, és így együttműködőbbé váljanak az ilyen helyzetekben. Ez létfontosságú a járványok mielőbbi megállítása érdekében.

A Covid–19 előtt a nyugati társadalmak közéleti vitáit leginkább az erkölcsi konfliktusok, az úgynevezett kultúrharc határozta meg. A nyugati világ egyetemeinek baloldali radikálissá válása régóta leírt jelenség, az elmúlt évtized közéleti vitáinak baloldali témái, követelései, jelszavai és ellenségképei az egyetemi világból eredtek. Az áldozatkultúra mibenlétét – amely az egyenlőségre és sokféleségre hivatkozó uralomvágy és intolerancia sikertörténete is egyben – a Nyugat-virginiai Egyetem és a Kaliforniai Állami Egyetem két szociológusa, Jason Manning és Bradley Campbell mutatják be.

A terrorizmus, mely a koronavírus elmúltával és a nemzetközi események gyors változásával egy újra aktívvá váló és ismét hosszan velünk maradó kérdéskör,

amelyre egyelőre nincs megfelelő orvossága a nemzetközi közösségnek, ezért a Migrációkutató Intézet angol nyelven megjelent, Terrorizmus 3.0 című könyve kapaszkodót jelent a terrorizmus jelenlegi helyzetének, tendenciáinak és jövőbeli kilátásainak megismeréséhez.

A Molnár Tamás filozófus, egyetemi tanár beszélgetéseiből készült válogatásban a modernitás és az Egyesült Államok bírálatán túl a szerzőre emlékező írásokat is olvashatunk.

A fenti könyveken kívül a Századvég Kiadó gondozásában megjelent kiadványok megtalálhatóak mind az Ünnepi Könyvhéten, mind pedig az online könyváruházban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Süti beállítások