A Refinitiv egy New York-i központú, a világ egyik legnagyobb pénzügyi piaci adat- és infrastruktúra-szolgáltatója, 190 országban több mint 40 ezer szervezetet és 400 ezer végfelhasználót szolgál ki befektetési információval és egy platformmal. Minden évben díjazzák a Reuters Polls keretében legpontosabb becsléseket készítő bankokat, elemzőházakat. A díjat két kategóriában lehet elnyerni: az Economic Indicators (gazdasági indikátorok) és az FX (devizapiac) keretében. Előbbiben azt vizsgálják, hogy melyik intézet volt az, amely a legfontosabb gazdasági indikátorokat (GDP, ipari termelés, infláció) a lehető legpontosabban becsülte meg. A Refinitiv 14 ország, köztük Magyarország, illetve az eurózóna vonatkozásában vizsgálja az előrejelzéseket. 

Az FX (devizapiac) esetében a havonta beérkezett devizaárfolyam-várakozások pontossága alapján értékelték az elemzőket: a Refinitiv 5 régió, köztük Közép- és Kelet-Európa, valamint az orosz rubel és a török líra vonatkozásában minősíti az elemzőházakat.

2021-ben a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. mindkét vizsgált kategóriában a második helyet szerezte meg. A Magyarországra vonatkozó gazdasági adatokat a tavalyi naptári évben csak az Erste Bank elemzői becsülték meg pontosabban. A Közép- és Kelet-Európa devizáinak euróhoz viszonyított árfolyamának alakulását illető becslések alapján a Konjunktúrakutatónál összességében csak az ING Financial Markets adott precízebb becslést 2021 folyamán.

Szervezetünk az előző évek során is előkelő helyen végzett az elemzőintézetek között. Az Economics kategóriában a korábbi legjobb eredményt intézetünk 2019-ben érte el, abban az évben a negyedik legpontosabb előrejelzést készítettük. Ezzel szemben a devizapiac alakulását illetően 2020-ban és 2017-ben szintén a második, míg 2018-ban és 2019-ben az első helyet szereztük meg a StarMine Analyst Awards keretében.