Ifj. Lomnici Zoltán a Békemenetről: Mindenki hozzon magával magyar zászlót és akadályozzuk meg a baloldal provokációját!


Történelmi jelentőségű Békemenetet szerveznek 2022. március 15-én, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az ünneplő tömegnek a Kossuth téren. A magyar emberek összefogásának eredményeként létrejött Békemenettel több dolgot is üzenhetünk az agresszív, hangos kisebbségnek. "Jelen helyzetben különösen fontos, hogy nemet mondunk a baloldal háborús uszító kampányára és igent mondunk a magyarság érdekeit szem előtt tartó stratégiai nyugalom politikájára, ezen belül is a felelős energiaipari döntésekre" - mondta az Origo kérdésére ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

A magyar emberek összefogásának eredményeként megszervezett Békemenetek fontos szerepet töltöttek be hazánk elmúlt évtizedében - mondta ifj Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője az Origo kérdésére. Ezek, a polgári-nemzeti érzelmű tábort erősítő események mindig legelsősorban az összetartozást és az egy politikai családhoz kapcsolódást fejezték és fejezik ki - emlékeztetett. Lomnici felidézte, hogy a „közösség része lenni" és a „magyarnak lenni" katartikus érzéséről szól a rendezvény. Emlékezzünk csak arra, hogy a 2012 januárjában tartott első Békemeneten közel félmillióan mozdultunk meg a már akkor záporozó hazai és nemzetközi balliberális támadásokkal szemben, és álltunk ki a miniszterelnök és a kormány politikája mellett. Ifj. Lomnici véleménye szerint a Békemenet a cselekvő sokaság és a cselekvésre hivatott, valóban bátor, őszinte módon cselekvő kormányzati politika szimbolikus és szellemi egybekapcsolódása. 
 

A Békemenet nem „pusztán" egy rendezett menet, és nem „csak" egy mindig békés felvonulás; egy olyan esemény, amelyen sokszor nemzeti lobogókkal és szimbólumokkal jelennek meg a résztvevők, és a kezükben zászlóval – március 15-én mellükön kokárdával – békésen vonuló emberek közösségeként, messzire erőt sugárzó sokaságot mutatnak - hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán. 
 

A Békemenet és a Civil Összefogás Fórum a jelenlegi konzervatív, kereszténydemokrata, polgári értékelvű kormányzat, vagyis az Orbán-kormányok nemzeti elköteleződésű politikáját támogatja - emlékeztetett az alkotmányjogász. Ezt a felvonulások szervezői sohasem tagadták, ugyanakkor alapvetően a pártok világán kívülállóként és civil, polgári támogatóként állnak ott a kormány politikája mögött - tette hozzá ifj. Lomnici.
 

A Békemenetek szervezői és támogatói azok a magyarországi és határon túli civil közösségek, amelyek visszaigazolták aktív együttműködésüket, és a nemzeti, társadalmi, gazdasági kérdések megoldásában történő részvételüket: Ez több ezer civil szerveződés, csoport segítő támogatását jelenti a Civil Összefogás Fórum és a Békemenetek tekintetében.

A békemenet szilárd, egyértelmű üzenete, hogy a magyar nemzet nem kér többé a posztkommunista, radikális baloldalból és a vele választási összefogásban együttműködő, szélsőjobboldali jobbikból - összegezte a Békemenet egyöntetű üzenetét Lomnici.


A Békemenet elutasít mindenfajta szélsőséget. Nem riad meg a Gyurcsány–Márki-Zay irányította ellenzéki oldal választási – és sajnos még a háborús veszély idején is megmutatkozó, mérhetetlenül felelőtlen – provokációitól, ezért a Békemenet résztvevői, valamint az eseménnyel távolból szimpatizáló magyarok kiállnak egymásért és az Orbán-kormány politikájáért - hívta fel a figyelmet a Századvég jogi szakértője.
 

Jelen helyzetben különösen fontos, hogy nemet mondunk a baloldal háborús uszító kampányára és igent mondunk a magyarság érdekeit szem előtt tartó stratégiai nyugalom politikájára, ezen belül is a felelős energiaipari döntésekre - tette hozzá. A radikális, internacionalista, agresszív kisebbséggel szemben mi békés, nemzeti többséget akarunk, és mutatunk!  - zárta mondandóját ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője, aki hozzátette: mindenki hozzon magával magyar zászlót, és szálljon szembe a várható baloldali provokációkkal.


Forrás: Origo

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Süti beállítások