Azzal folytatta: az EBESZ is hiába jött ide teljes misszióval, hiába rajzott ki a húszezer baloldali szavazatszámláló, igazából csak azt látták, hogy a demokrácia itthon jól működik, az emberek szabadon döntenek. Amikor úgy gondolták, hogy a vidékieket manipulálják, befolyásolják, az a szavazók lenézésének bizonyult. A valóságban a választók az értékeik alapján döntenek, ami közelebb áll a Fideszhez, mint a globalista elithez. Ráadásul a népszavazás is megmutatta, mekkora különbség van a liberális, globalista buborék és a magyar társadalom elsöprő többsége között.

Az emberek azt látják, hogy Magyarországon van egy működőképes alternatíva, amely az árakat kordában tartja, visszajuttat jelentős összegeket a középosztálynak, a szegényeknek pedig felemelkedési lehetőséget biztosít. Nem csoda, hogy csak a globalizáció nyertesei és az általuk befolyásoltak szavaztak a baloldalra – magyarázta Kiszelly Zoltán. Rámutatott: a Jobbik szavazótáborának többsége nem követte a pártelitet, mert elutasítják a globalizmust, és nem kérnek a genderideológiából, döntően ők alkotják a parlamenti küszöböt megugró Mi Hazánk táborát.

A baloldalon már megkezdődött a harc, hiszen „a buborékon belül” egymástól tudnak csak szavazatokat elvenni, ezért most ismét abban versenyeznek, ki a radikálisabb ellenzéke Orbánnak – jelentette ki a politológus. Hozzáfűzte, a Momentum a távolmaradással szeretne saját arcot kialakítani, míg Gyurcsány Ferenc a retorikával. A DK-elnök eddig is a mandátumokra játszott, nem a győzelemre, és ezt a baloldalon belüli játszmát megnyerte, a DK fórumán elmondott szombati beszédével pedig ezt igyekezett a baloldalon is tudatosítani.

A választást követően a brüsszeli bürokraták azonnal támadásba lendültek a magyar kormány ellen, abban bíztak, hogy a más országokban már bevált recept nálunk is működni fog, de csalódniuk kellett, mert ahogy Donald Trump Amerikában is mutatott egy működőképes alternatívát a globalizmussal szemben, úgy Orbán az Európai Unión belül teszi ezt. A brüsszeli politikusok ezért nyomás alatt akarják tartani Magyarországot, a globalista célok eléréséhez Magyarországra és Lengyelországra is szükség van, ezért próbálnak éket verni a két ország közé, de Morawiecki lengyel miniszterelnök már világossá tette, hogy a politikai szövetség marad – mondta Kisszelly.

Forrás: Magyar Hírlap