Ki kell emelni ugyanakkor, hogy ezt megelőzően legutóbb a Ryanair 2009-ben volt veszteséges, vagyis a járványhelyzet tizenegy nyereséges év után érte a vállalatot. Hozzátette: a 2019-es és 2020-as pénzügyi év összesített adózás előtti nyeresége például meghaladta az 1,5 milliárd eurót. Vagyis a korábbi, bőven nyereséges évek messze kompenzálták a vállalat koronavírus idején bekövetkező veszteségeit.

Mint kiderült, a járatszámcsökkentés jelentette fenyegetéssel kap-csolatban elmondható, hogy az elmúlt években a fogyasztók rengeteg utazást halasztottak el, amelyeket most, a járványhelyzet vé-geztével be akarnak majd pótolni, vagyis a kereslet rendelkezésre áll, bár ezt némiképp a háború okozta gazdasági helyzet visszavetheti.

Ha pedig a kereslet fennáll, akkor a kínálat is előbb-utóbb alkalmazkodni fog hozzá más légitársaságok megjelenése révén. De felmerülhet az is, hogy a vállalat a rossz munkakörülmények miatt kialakult munkaerőhiány által kikényszerített járatritkítást így próbálja meg elfedni, illetve a felelősséget továbbhárítani – nyomatékosította Molnár Dániel.

Forrás: Magyar Hírlap