Alaptalan a baloldal felháborodása


Az álszentek tort ülnek a napokban: azok, akik az elmúlt években fedezték a „holokamuzó”, homofób, mélyen rasszista Jobbikot, most elkezdték hirtelen félteni az emberi jogokat – nyilatkozta lapunknak ifj. ­Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője. A baloldal napok óta Orbán Viktort támadja, mert a kormányfő tusványosi beszédében a faj szót használta egyik mondatában. Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője rögzítette: ilyen alapon náci Soros György, a Helsinki Bizottság és minden olyan szervezet, amely használja a szót, amely egyébként szerepel többek között az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatában is.

Dr. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány

A baloldal napok óta Orbán Viktort támadja, mert a miniszterelnök tusványosi beszédében a faj szót használta, amikor úgy fogalmazott: „a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, és nem is akarunk kevert fajúvá válni”. Azóta a baloldal össztűz alá vette az elhangzottakat, pedig a faj szó, valamint az önazonosság védelme szinte az összes jelentős emberi jogi egyezményben megjelenik.

A faj szó, valamint az önazonosság védelme szinte az összes, jelentős emberi jogi egyezményben is megjelenik: a már említett Emberi jogok egyetemes nyilatkozata mellett az az Európai Unió alapjogi chartájában és az emberi jogok európai egyezményében is.


Az álszentek tort ülnek a napokban, azok akik az elmúlt években fedezték a „holokamuzó”, homofób, mélyen rasszista Jobbikot, most elkezdték hirtelen félteni az emberi jogokat – nyilatkozta lapunknak ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője.

Mint mondta, ez valójában a baloldal saját alternatív gyűlöletrendszere, amelynek alapját az a meggyőződés képezi, hogy ők a közbeszédben a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának hitbizományosai. Hozzátette: persze, a nyílt zsidózók és Hitler-éltetők mentegetése ugyanakkor jelentősen összefügg azzal, hogy migrációpártiak, és helyeslik olyan bevándorlók tömeges Európába érkeztetését, akik semmilyen mértékben nem osztják, és nem is kívánják osztani az európai zsidó-keresztény civilizáció morális fundamentumait.

A Századvég jogi szakértője szerint a szólásszabadság egyoldalú relativizálása kapcsán meg kell jegyezni, hogy az angolszász országokban hagyományosan nagyobb a „tűrésküszöb”, de Kelet-Közép-Európában is sokszor következmények nélkül maradnak az embereket állatokhoz lealacsonyító politikai megszólamlások. Ifj. Lomnici Zoltán példaként említette a 2019. április 25-i antiszemita New York Times-karikatúrát, amelyen a kipás, vak Trump vezeti a Dávid-csillagos, Izrael feliratú Netanjahu-kutyát, amely megbélyegzésnek csupán a karikaturista tekintetében lett igazi következménye.


„Mindezek fényében bátran osztható az az álláspont, miszerint a politikai baloldal közéleti ámokfutása súlyos károkat okozhat nemcsak Magyarországnak, hanem egész Európának is”

– állítja a jogi szakértő. – Ezért a hitét gyakorló magyarországi zsidóság számára csak a polgári-konzervatív, jobbközép erők stabil kormányzása jelenthet biztosítékot mindennapi szabadságuk és évezredes hagyományaik értékalapú megőrzéséhez – tette hozzá ifj. Lomnici Zoltán.


A teljes cikk elolvasható: Magyar Nemzet

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Süti beállítások