– mondta a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. Hangsúlyozta: nem véletlen, hogy mindeközben Gyurcsány Ferenc is elkezdte a „készülünk” kampányát, aminek részleteiről bár egyelőre nem sokat tudni, az biztos: a DK elnökének célja, hogy bebetonozza, sőt tovább erősítse hatalmát a baloldalon.

– Gyurcsány a Jobbik-árvákat, az elbizonytalanodott ellenzékieket akarja megszólítani, nekik próbál meg valamilyen cselekvési lehetőséget felkínálni, hogy a jelenleg öt-hat százalékon álló pártját a vízválasztó, 2024-es EP-választásra hét-nyolc-kilenc százalékra tornássza fel – mondta Kiszelly Zoltán, aki felvetésünkre úgy vélekedett, hogy Márki-Zay Péter a globalista sajtó segítségével sem tudja véghezvinni az ellenzékváltást, illetve kiütni a nyeregből Gyurcsányt.

– A magyar politika parlamentközpontú, azaz az emberek alapvetően a parlamenti pártokat ismerik, és tőlük várják a politika alakítását. Párt, de főként parlamenti párt nélkül Márki-Zay Péter nem lesz képes megdönteni a jelenlegi ellenzék hatalmát – fogalmazott a politológus, aki szerint Hódmezővásárhely polgármesterének legfeljebb 2024-re sikerülhet saját pártot létrehoznia, de addigra Gyurcsány is megerősíti magát.

– A globalista sajtó célja pedig, hogy megdöntesse azt a magyar kormányt, amelyik Oroszország és Kína felé is nyitott, így a méregdrága amerikai LNG helyett akár vezetékes orosz olajat és gázt tud vásárolni – összegzett lapunknak Kiszelly Zoltán.


Forrás: Magyar Nemzet