A korrupt brüsszeli elit legújabb botrányai


A pénzes csoportok érdekei kerülnek előtérbe a kisemberekével szemben, és ezért távolodik a brüsszeli politika az európaiak érdekétől – mondta az Origónak adott interjúban Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány politikai elemzési igazgatója Maria Arena lehetséges korrupciós érintettsége kapcsán. Kiszelly szerint a globalista elit célja, hogy az Európai Uniót egyre inkább az Egyesült Államok gazdasági „hátsó udvarává" tegye, mert így tudnak az amerikaiak a kínaiakkal jobban versenyezni.

Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója

Eva Kaili, Marc Tarabella és Andrea Cozzolino megvádolása után Maria Arena a negyedik képviselő, aki érintett lehet a brüsszeli korrupciós botrányban. Derülhet még ki másokról is, hogy érintettek a botrányban?

Ez a korrupciós ügy is jó példa arra, hogy a baloldali politikusok mindig a pénzen buknak el, és ez már a sokadik eset.

Egyre több részlet lát napvilágot, Maria Arena a Pier Antonio Panzeri által irányított „négyes szövetség" újabb képviselője, akiről egyre többet tudunk meg.

Ez a korrupciós eset azt szemlélteti, hogy Brüsszelben a politikusok nem az európai emberek érdekeit képviselik, hanem a megrendelőkét.

Ezt már láthattuk az előző ciklusban is, amikor Soros Györgynek 228 „megbízható szövetségese" volt az Európai Parlamentben, de látjuk, hogy külső országok, mint Katar vagy Marokkó is próbálkoznak, és a nagy cégek sem képeznek kivételt. Ez a fajta korrupció azért rossz, mert a pénzes csoportok érdekei kerülnek előtérbe a kisemberekével szemben, és ezért távolodik a brüsszeli politika az európaiak érdekétől. Ennek a vámszedői ezek a korrupt brüsszeli politikusok.

A rendőrség szerdán házkutatást tartott Maria Arena belga szocialista EP-képviselő házában. Eva Kaili sorsára juthat ő is?

Miután mentelmi jog illeti meg Arénát is, ezért más a helyzet, mint általában. Az igaz, hogy ha előzetes letartóztatásba kerül egy ilyen képviselő, akkor az a nyomásgyakorlás eszköze, mert ameddig nincs beismerő vallomás, vagy bizonyíték, addig nehéz bizonyítani a korrupciót. Emlékezzünk csak rá, hogy


mikuláscsomagban adott át 20 millió forintot a baloldali korrupt brüsszeli politikus, Antonio Panzeri, Eva Kaili rajtaütése során pedig hatszázezer eurónyi (250 millió forintnyi) készpénzt, továbbá számítógépeket és mobiltelefonokat foglaltak le a hatóságok.

Ezek elég konkrét dolgok. A rendőrségnek lenne a dolga, hogy bizonyítson, hogy az ügyészség vádat emelhessen, de látjuk, hogy az olaszok nem igazán működnek együtt, és hiába vannak ezek a tények, mégsem talál a rendőrség annyi bizonyítékot, hogy vádat emelhessenek, vagy tartósan előzetes letartóztatásba helyezhessék őket.


Eva Kaili például luxusbörtönbe került, tehát lehet látni, hogy a brüsszeli korrupt politikusok egy „újraértelmezett demokrácia előnyeit" élvezik.

Újabb elképesztő brüsszeli döntés született, az amerikai Fiona Scott Mortont nevezték ki az Európai Bizottság vezető versenypolitikai közgazdászává, majd a hatalmas botrány miatt egyből le is mondott. Mit üzen ez az EU állapotáról?

A globalista elit célja, hogy az Európai Uniót egyre inkább az Egyesült Államok gazdasági „hátsó udvarává" tegye, mert így tudnak az amerikaiak a kínaiakkal jobban versenyezni. Az USA éves GDP-je 23 ezer, Kína 17 ezer milliárd dollár per év, és az EU esetén is kb. ugyanennyi. Ha az európai és amerikai GDP összeadódik, az már versenyképes lenne a kínaival. Az USA egyedül már nem tud Kínával versenyezni annak ellenére, hogy világ- és atomhatalom.

Az USA még bőven vezet, de Amerika lépni akar, hogy segédmotorként erősítsük az USA-t Kínával szemben. Ehhez egyre több olyan ember kerül pozícióba, akik már eleve globalisták, így az általuk irányított intézményeket is ebbe az irányba fordítják.

Ez látszódott 2014-ben a Majdan-puccs után is, amikor Ukrajnában az amerikai születésű Natalie Jaresko lett a pénzügyminiszter, aki sokáig az amerikai külügyben dolgozott, és csak miniszteri esküje előtt kapta meg az ukrán állampolgárságot. Ekkor lett Miheil Szaakasvili Odessza megye kormányzója, tehát sok ejtőernyős volt már akkor is. A német kormány zöld külügyminisztere tavaly az amerikai állampolgár Jennifer Morgan-t, a Greenpeace Interantional korábbi vezetőjét kérte fel klímapolitikai államtitkárnak, akinek szintén gyorsítva adták meg az állampolgárságot.


A sok korrupt és ejtőernyős külföldi mind azt mutatja, hogy növekvő arányban már nem az európaiaknak, hanem a hálózathoz hűséges emberek kapnak fontos pozíciókat, és Brüsszel egyre szörnyebb állapotban van.

Forrás: origo.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Süti beállítások