KÜLDETÉS

A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány közel harminc éve a magyarországi rendszerváltozásban aktív szerepet vállaló, fiatal generáció szellemi arculataként jött létre. A kezdetben lap-, és könyvkiadásra, valamint oktatásra vállalkozó alapítvány elsősorban a magyar progresszió értékeinek és az európai fejlődés mintáinak bemutatására törekedett. Az alapító nemzedék fontos szerepet játszott a demokratikus magyar jogállam és piacgazdaság alapjainak létrehozásában.

Magyarországnak ma is szüksége van a hazai, európai és globális folyamatokat ismerő, azokat értelmezni tudó fiatal, felkészült szakemberekre. Olyan időket élünk, amelyben egész civilizációnknak súlyos kihívásokkal, válságokkal kell szembenézni és minden korábbinál gyorsabb technológiai fejlődéshez, társadalmi változásokhoz alkalmazkodni. Ennek következtében a kormányzati döntések is egyre összetettebbé válnak.

A döntések társadalmi feltételeit elemző kutatások nélkülözhetetlenek a sikeres nemzetstratégia kialakításában. Az Alapítvány küldetése, hogy a stratégiai jelentőségű kérdések megfogalmazásában és megválaszolásában segítséget nyújtson a kutatás-elemzés, tájékoztatás, képzés, valamint a nemzetközi kapcsolatépítés területein kifejtett tevékenységével.

Süti beállítások