Archívum
Európa a vesztébe rohant a szankciókkal
#Alapítvány
A szankciók és ellenszankciók miatt energiahiány alakult ki Európában, és ez azt az Európában rég – az 1970-es évek olajválsága óta – nem látott helyzetet eredményezte, hogy vagy az iparnak jut energia, vagy a lakosságnak – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban az európai energiahelyzetről...
Közel a mediterrán megújulás: a jobboldal 10 év után hódíthatja vissza Olaszországot a baloldaltól
#Alapítvány
A fősodratú és egyben a globalista baloldallal szimpatizáló világsajtóban egyre gyakrabban olvasni a szeptember 25-én megrendezendő olasz parlamenti választások kapcsán arról, hogy "politikai katasztrófa" közeleg, mivel egyre biztosabbnak tűnik a jobboldali szövetség hatalomra jutása. Amennyiben az olasz baloldal néhány hét múlva valóban alulmarad a pártversenyben, minden bizonnyal egy teljesen megújult politikai korszak elé nézhet Olaszország. Sümeghi Lóránt, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzőjének cikke.
Nehéz tél vár Európára
#Alapítvány
Európa-szerte rekordokat döntögetnek az energiaárak, amely az elhibázott brüsszeli szankcióknak, valamint a piacok pánikszerű reakciójának is nagymértékben köszönhető...
Horn Gyulához hasonlóan térne vissza a DK vezére
#Alapítvány
– Vezettem kormányt, voltam sok hazai és nemzetközi tanácskozáson. Tudom, hogy mi mit jelent, mennyit ér – írta nemrégiben közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke ezzel arra utalt, hogy a baloldalon kivívott, ám meggyengülni látszó helyzetét szeretné megerősíteni – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző. Szerinte Gyurcsány arra játszik, hogy átvegye a vezető ellenzéki szerepet, és előkészítse visszatérését a hatalomba.
Az igazi és az ál-környezetvédelem
#Alapítvány
Az ellenzék az elmúlt hetekben rendkívül demagóg módon próbált hangulatot kelteni a kormány fakitermelésre vonatkozó rendelete kapcsán. Álhíreket kreáltak, miközben a jogszabály alapvető célja a tűzifa-ellátottság biztosítása volt; ennek érdekében finomítottak a szabályozáson, szem előtt tartva ugyanakkor azt is, hogy a hazai erdők területe továbbra sem csökkenthető, és hogy a súlyos energiakrízis enyhítését szolgáló egyetlen intézkedés sem történhet a természetvédelem rovására. 
Süti beállítások