Archívum
Netanjahu reformja az izraeli demokrácia utolsó reménye
#Alapítvány
A zsidó államot több mint egy hónapig megbénító tüntetés- és sztrájkhullám valódi célja nem az izraeli politika demokratizálása volt. Annak érdekében, hogy a baloldal kompenzálhassa az egyre jobbra tolódó társadalom valódi politikai igényeit, a törvényalkotás jogkörének hosszú távú kisajátításán dolgozik.
Egész Európának üzen a magyarok határozata
#Alapítvány
Miközben a világ progresszív körei folyamatosan Magyarország orosz-ukrán háborúval kapcsolatos álláspontját kérdőjelezik meg, addig a valóságban egyedül a magyar kormány vállalta fel, hogy békepárti határozatot fogadjon el parlamentjében.
Ha a baloldalon múlna, a pedofilok beláthatatlan veszélyt jelentenének a gyerekekre
#Alapítvány
Egyre több pedofil botrány lát napvilágot, így ezek az esetek egyre inkább a közbeszéd fókuszába emelik az ezekkel kapcsolatos kérdéseket. Ifj. Lomnici Zoltánt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét arról kérdeztük, hogy mit lehet tenni a visszaeső bűnelkövetőkkel szemben, hogyan lehetne jobban megvédeni az áldozatokat, és mennyire számít nemzetközi viszonylatban szigorúnak a hazai gyermekvédelmi rendszer? A szakértő szerint a kormánypártok érdemeinek tudható be, hogy a gyermekvédelem kérdéskörét – a baloldali támadások ellenére is – napirenden tartották, hiszen a gyermekek szabadságának, jólétének és egészségének megóvása prioritást élvez a keresztény-konzervatív érzelmű politikusok körében.
A Hadházy-zsákutca mulandósága
#Alapítvány
Az ellenzéki pártok egyenesen haladnak a politikai megsemmisülés felé.
Süti beállítások