Archívum
Bojkott és botránypolitizálás
#Alapítvány
A hazai baloldal a nemzetközi fórumok előtt minden erejével azon dolgozik, hogy minél jobban megnehezítse Magyarország és a magyarok mindennapjait. Az azonban a rendszerváltás óta mind ez ideig elképzelhetetlen volt, hogy egyes politikai erők megkérdőjelezve a magyar választópolgárok demokratikus döntését, szántszándékkal szabotálják az országgyűlés munkáját – mondta a Demokratának ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője.
Ezért is aratott elsöprő győzelmet a Fidesz a választáson
#Alapítvány
A „Magyarország előre megy, nem hátra!" és az „Előre menjünk, ne hátra!" egyértelmű utalások arra, hogy a választók előtt alapvetően két lehetőség állt 2022 tavaszán: az ország fejlődésére, a magyarság egyről a kettőre jutására szavaznak, vagy visszatérünk a balliberális Gyurcsány-korszakba - mondta Ifj. Lomnici Zoltán a gondolatról, melynek igazsága az emberek teljes támogatásával találkozott. A Századvég szakértője szerint a nemzeti identitás vállalása demonstrálta a két politikai oldal közötti különbséget.
Orbán és Macron kezében Európa jövője
#Alapítvány
Ami Európa jövőjét illeti, ez év áprilisa sorsdöntő választási hónapnak bizonyult: azzal, hogy a magyar választópolgárok egymást követően negyedszerre is Orbán Viktor mellett döntöttek, valamint néhány héttel később a franciák ismét Emmanuel Macron-t választották elnökké, e két nemzet szavazói áttételesen egész Európa jövőjéről rendelkeztek. Sümeghi Lórántnak, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzőjének cikke.
Zsákutcás baloldal
#Alapítvány
Történelmi mértékű győzelmet aratott április 3-án a nemzeti oldal, s mindez történelmi mértékű vereséget is jelent egyben a baloldal számára. Kormányváltó helyett ellenzékváltó hangulat uralkodik Magyarországon, azonban a felelősséget továbbra sem hajlandó vállalni egyetlen érintett pártvezető sem.
Gyurcsány messzire tekint
#Alapítvány
Gyurcsány Ferencék nem azért adtak át egy mandátumot az LMP-nek, mert olyan jó fejek, hanem mert ez az érdekük, azaz a teljes baloldali együttműködés követelése – mutatott rá lapunknak Kiszelly Zoltán. ..
Süti beállítások