SZÁZADVÉG KIADÓ

A Századvég Alapítvány keretein belül működő ismert és neves kiadó szoros nemzetközi együttműködésben jelenteti meg hazai és külföldi szerzők hiánypótló munkáit magyar és idegen nyelven a történettudomány, a politikatudomány, a jogtudomány, a társadalompolitika, a szociológia, a külpolitika és a filozófia témakörében.

A Századvég Kiadó célja a kortárs hazai és külföldi problémák elemzése és bemutatása, valamint az 1990 előtti diktatúra által tiltott, de a nemzetközi politika- és társadalomtudományban klasszikussá vált művek kiadása.

A kiadó jelenleg is több könyvsorozatot kínál: a Furor Politicus című sorozat politikai és politológiai műveket, a Hungaria Aeterna a magyar kultúra- és eszmetörténettel kapcsolatos írásokat ad ki, míg a Századvég Riport és a Látóhatár empirikus társadalomtudományi kutatások eredményeit közli. A kutatások angol nyelven is elérhetőek a Századvég Analysis című kiadványokban.

A negyedévenként megjelenő Századvég társadalomtudományi folyóirat célja, hogy teret adjon a hazai társadalom- és bölcsészettudomány művelőinek.

A kiadványok elérhetőek az online könyváruházban, valamint az e-book-kínálat is folyamatosan bővül.

Minden kiadvány, ahogy az alapítvány megszólalásai is, egy gondolatot szolgálnak: a Századvég Kiadó valódi értékeket teremtő műhely.
 

A Kiadó szerkesztői tevékenységét 2022 során a Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt. támogatta.

További információk

Telefon: +36 1 479 5298

E-mail: toth [kukac] szazadveg.hu

E-mail: kiado [kukac] szazadveg.hu 

Süti beállítások