Reality Check
Európai fegyverszállítások Ukrajna részére: az EU de facto részese az orosz–ukrán háborúnak
#Alapítvány
Az Európai Unió az orosz–ukrán háború kitöréséig – a második világháború adta tapasztalatok okán – a területén mindig kiemelten törekedett a béke elősegítésére és fenntartására, valamint próbálta elkerülni, vagy lényegesen csökkenteni a területén felmerülő háborús konfliktusok esélyét. Ezen több mint évtizedes gyakorlatát az orosz–ukrán háború felülírta, és Európa eddig soha nem látott fegyverexportba kezdett Ukrajna javára, ezzel közvetlenül belesodorva önmagát a háború kényszerű támogatásába.
Ukrajnában plakátokon hirdetik az ukrán–magyar sorsközösséget
#Alapítvány
Ukrajnai plakátok sorsközösséget hirdetnek a magyar és az ukrán lakosok között, ezzel is kiemelve azt, hogy a magyarok ugyanúgy érintettek az orosz–ukrán háborúban, miközben a magyar kormány következetesen a tűzszünet mielőbbi elrendelését és a béketárgyalások megkezdését sürgeti. Hiába Magyarország békepártisága, az ukrajnai plakátok megrendelőihez még mindig nem jutott el a háború lezárásának égető szüksége.
A német szociálpolitika új korszaka: a „Bürgergeld”, vagyis a polgári juttatásnak nevezett rendszer bevezetése
#Alapítvány
Mély elgondolkodásra adhat okot, hogy vajon milyen észszerű indokok vezethettek oda, hogy az európai háztartások növekvő inflációs terhei, a bevándorlás hatásainak eredménytelen kezelése és Európa egészét kiemelkedően sújtó gazdasági válság idején Európa legnagyobb gazdasága nemzeti állampolgárainak adóterheit tovább növeli abból a célból, hogy a bevándorlás okozta munkaerőpiaci kihívások megoldására kísérletet tegyen. A munkanélküli segélyezés rendszerének megerősítése és „polgári juttatásnak” nevezése vajon tényleg növeli a bevándorlók munkaerőpiaci esélyeit, hozzájárulva a német gazdaság fejlődéséhez, vagy csupán egy újabb eredménytelen szociálpolitikai eszköz, amely a segélyezést előtérbe helyező baloldal szavazótáborát növelheti? Elemzésünk e témát vette górcső alá.
NGO-RADAR
Soros György úgy finanszírozza a korrupciófigyelést, hogy korábban számos korrupciós ügyben érintett volt
#Alapítvány
Alapvetés, hogy a korrupció sem az államnak, sem az adófizetőknek nem kedvez. A nyugati világ demokratikus hatalmi berendezkedése óta mégis napi szintű diskurzust élvez a korrupció – vélt vagy valós – felmerülése, az ellene folytatott harc mértéke és annak sikeressége. Mindemellett a közvélemény a sajtón, míg a nagybefektetők az NGO-k támogatásán és véleményalkotásán keresztül kívánják az erről szóló vitákat olyan mederbe terelni, amelyek inkább az ő malmukra hajták a vizet, nem pedig valós problémákra – a pozitívumok elismerése mellett – hívják fel a figyelmet...
A Transparency International tevékenysége értelmét vesztette – a súlyos brüsszeli korrupció nem érdekli Soros György álciviljeit
#Alapítvány
Hiába az Európai Unió valaha ismert legnagyobb korrupciós botránya, hiába Magyarország történelmi megállapodása az EU-val, a Transparency International kizárólag Magyarország lejáratásával foglalkozik. A brüsszeli botrány bőven szolgáltat indokot arra, hogy az NGO-k önmagukat és Brüsszelt is górcső alá vegyék, de a legutolsó elemzésük szerint nem ezért fizetik őket: az NGO-k továbbra is nagyhatalmi érdekeket szolgálnak.
Politikailag erősen elfogult jelentést közölt a Human Rights Watch a személyes adatok védelmének magyarországi helyzetéről
#Alapítvány
A Human Rights Watch nevű nemzetközi NGO, politikailag erősen liberális elkötelezettségű New York-i székhelyű szervezet, a 2022-es országgyűlési választások vonatkozásában, bíráló és több helyen nem megalapozott kritikákat megfogalmazó 85 oldalas, módszertanilag nem meggyőző, azaz szakmailag nem kellően megalapozott riportot készített hazánkról. Pénzügyi tekintetben a Soros György finanszírozta Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához kötődő szervezet a dokumentumban azt állapította meg, hogy Magyarországon a személyes adatok törvényi, illetve hatósági védelme nem megfelelő módon biztosított, ezáltal pedig súlyosan sérülnek a jogállamisági alapelvek.
Archívum
Karácsony Gergelyt mindenben Gyurcsány Ferenc irányítja
#Alapítvány
Tekintettel arra, hogy a Demokratikus Koalíció a legnagyobb és legszervezettebb baloldali erő, Karácsonynak nincs esélye az újrázásra Gyurcsány Ferenc támogatása nélkül – jelentette ki Erdős Gergely az Origónak adott interjúban. A Századvég Alapítvány kommunikációs elemzési igazgatóhelyettese szerint Gyurcsány ugyanakkor egyszer már elárulta Karácsonyt, hiszen korábbi ígéretét megszegve „ráindította" Kálmán Olgát a jelenlegi főpolgármesterre.
Washingtonnak és Brüsszelnek is üzen a budapesti CPAC
#Alapítvány
A republikánusok budapesti konferenciája kiemelt jelentőségű eseményként tartható számon egy évvel az európai parlamenti, illetve az amerikai elnökválasztások előtt.
Brüsszel végleg Washington kiszolgálójává vált
#Alapítvány
Hiába tagadja háborúpártiságát a teljes európai intézményrendszer, a napokban elhangzott külügyi és biztonságpolitikai megfontolásokból tett nyilatkozatok egyértelműen arról árulkodnak, hogy mind az európai, mind pedig az ázsiai régió kapcsán is egyre nagyobb, amerikai érdekeket kiszolgáló vérszomj uralkodik Brüsszelben.
Van-e reális esély Angela Merkel visszatérésére?
#Alapítvány
A Német Szövetségi Köztársaság nagykeresztjének legmagasabb fokozata a hivatalban lévő német kormányfők, korábbi kancellárok legmagasabb szintű állami elismerésének tekinthető, és a szövetségi köztársaság történetében mindössze két alkalommal ítélték oda.
Obama felkerült a képzeletbeli elnökjelölti listára
#Alapítvány
„Ez egy kotyvalék, ami ott van a demokrata párt oldalán.”
Süti beállítások