NGO-RADAR
Az Európai Bizottság nem foglalkozik a balliberális-hálózat stratégiai pereskedési gyakorlatával, de ennek mentén fosztaná meg jogaitól a tagállamok állami szerveit
#Alapítvány
Az Európai Bizottság múlt héten nyilvánosságra hozott irányelvre vonatkozó javaslata jogokat vonna meg az állami szervektől, mert Brüsszel értelmezésében azok stratégiai perek által lehetetlenítik el az újságírók és a civil élet szereplőinek munkáját. A valóság ezzel szemben az, hogy a stratégiai perek rendszerdöntő technikája a balliberális oldal által alkalmazott módszer, amely Saul Alinsky egykori radikális kommunista tételeire vezethető vissza...
Nem várhatunk tényeken és a valóságon alapuló értékelést a 2022-es jogállamisági jelentéstől
#Alapítvány
Az Európai Bizottság folytatja azt az intervenciós kísérletsorozatát, amelynek keretében különböző, jogi köntösbe bújtatott jelentések hasábjain marasztalja el a nyílt társadalmak eszmerendszerét magukénak nem valló országokat.
Az EU jogállamisági mechanizmusa a Soros-hálózat befolyása alá került
#Alapítvány
Brüsszel úgy kíván érvényt szerezni a politikai akaratának, hogy saját keretrendszert kialakítva, uniformizálja a jogállamiság mindezidáig egyetemesen elfogadott definícióval nem rendelkező fogalmát, majd azok az országok, akik nem felelnek meg a nyílt társadalmak szempontrendszerének, antidemokratikus bélyeget kapnak.
Archívum
Megkerülhető látszatintézkedés az energiaembargó
#Alapítvány
Az orosz–ukrán konfliktus kitörése óta a nyugati országok egyre szigorúbb szankciós csomagokkal próbálják szorongatni az orosz vezetést, azonban ha közelebbről megvizsgáljuk a legutóbbi olajembargóra vonatkozó szankciós csomagot, jól látszik, hogy alapvető céljának elérésére nem alkalmas, mivel különféle trükkökkel megkerülhető és kijátszható.
Ismét Dobrev Klára lehet a DK csodafegyvere
#Alapítvány
A fidesznek jó esélye van budapest visszahódítására...
Az árstop védekezés a háborús infláció ellen, a baloldali pártok azért támadják, mert külföldi érdekeket szolgálnak
#Alapítvány
Az orosz–ukrán háború és Brüsszel meggondolatlan, ideológiai szempontok alapján hozott oroszellenes szankciói miatt Nyugaton elszabadultak az energiaárak és a háborús infláció...
A magyar kormányt dicsérik a lengyel sajtóban
#Alapítvány
Az orosz–ukrán háború kirobbanása óta jelentős mértékben romlottak a lengyel–magyar kapcsolatok, köszönhetően a két állam eltérő Oroszország- és Ukrajna-politikájának. Míg a lengyelek „A mi szabadságunkért és a ti szabadságotokért” (Za wolność naszą i waszą) mottó alatt már-már harcba vonulnak Ukrajnáért, addig Magyarország ennél jóval megfontoltabb, mértéktartóbb politikát folytat, melynek sarokköve, hogy az Orbán-kormány a magyar nemzeti, azon belül a gazdasági érdeket prioritásként kezeli. Ez komoly törésvonalat okozott a hagyományosan jó viszonyt – már-már bajtársi kapcsolatot – ápoló két nemzet között. A Századvég Közép-Európa Kutató Intézet elemzése.
Brüsszel attól fél, hogy egyre többen követik a magyar példát
#Alapítvány
A gazdasági növekedés nemcsak az adósságcsökkentést szolgálja, hanem az ország gazdasági szuverenitásának megőrzését is – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban.
Süti beállítások