XXIII. Magyar Energia Szimpózium


Kökény László, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatója, november 21-én előadást tartott a XXIII. Magyar Energia Szimpóziumon. ​


„Az energetikai innovációk és a háztartási okos megoldások a közeli jövőben lehetőséget teremthetnek arra, hogy az eszközhasználati szokásaikon keresztül a hétköznapi emberek is hozzájárulhassanak a villamosenergia-piac rugalmasságának növeléséhez és ezzel a nagyobb arányú megújuló alapú termelés eléréséhez.

Kökény az egyik kerekasztal beszélgetés összefoglalása során kitért az energiafüggőség és szuverenitás fogalmi és tartalmi jelentéseire, beszélt a dekarbonizációval kapcsolatos lassú átmenetről, amely során a természeti fenntarthatóság mellett a társadalmi és gazdasági fenntarthatóság is fókuszba kerül, valamint az egyéni felelősségünkről, hogy milyen és mennyi tömegkommunikációs eszközt fogyasztunk egy-egy témával való tájékozódás céljából. Az Energetika Üzletág kutatója a XXIII. Magyar Energia Szimpóziumon tartott előadásában ismertette a Századvég lakossági eszközhasználati szokásokra vonatkozó kutatásának eredményeit, amelyek megfelelő kiindulási pontot jelenthetnek a rugalmasságnövelő intézkedések tervezéséhez.

Fotó: Katona Mihály


Galéria