Keresés

Találatok

Szükséges a szorosabb összefogás
#Alapítvány
A háború és a téves szankciós politika a visegrádi országok gazdaságát is rosszul érinti. Jól látszik, hogy az energiahordozókat érintő szankciók és az ebből fakadó áremelkedések a visegrádi térséget is rosszul érintik. Ezért is nyilatkozott úgy a szlovák miniszterelnök, hogy a drágulás padlóra küldi országa gazdaságát – mondta a Magyar Nemzetnek Szakáli István Loránd, a Századvég Alapítvány Közép-Európa Intézet vezető elemzője. Jelezte: eljött az ideje az eddiginél sokkal pragmatikusabb együttműködésnek. Ha túl leszünk a háborún és véget ér az elhibázott szankciós politika, akkor ez a térség új erőre kaphat, és gazdasági értelemben akár az eddiginél is sikeresebb lehet.
Az Egyesült Államok és Kína nyer, mindenki más veszít a brüsszeli szankciókkal
#Alapítvány
A magyarok 87 százaléka szerint hazánk inkább vesztese az orosz–ukrán háború gazdasági következményeinek és Brüsszel szankcióinak, miközben a megkérdezettek 56 százaléka úgy gondolja, hogy végül egyik fél sem jöhet ki győztesen a fegyveres konfliktusból – derül ki a Századvég szeptemberi kutatásából.
Új agrár-szuperhatalom születik – Oroszország mezőgazdasága
#Konjunktúrakutató
Az eddig ismertetett adatok alapján megállapítható, hogy majd minden elsődleges növénykultúrában jelentős termelésnövekedést sikerült elérnie Oroszországnak. Olyan termények esetén, mint a búza, a napraforgó vagy az árpa, mára globálisan is meghatározó termelővé vált az ország, a termények a dinamikusan emelkedő mezőgazdasági export fő mozgatórugói lettek.
Brüsszelből is látszik az olasz jobboldal győzelme
#Alapítvány
Régóta várt, nagy győzelmet aratott Giorgia Meloni és a jobboldali pártok szövetsége Olaszországban. Az olasz emberek vasárnap nemet mondtak a brüsszeli zsarolásra, az illegális bevándorlásra, valamint a baloldal elhibázott politikájára, amely meglehetősen nehéz örökséget hagy hátra az új nemzeti kormány számára.
Ezermilliárd euró többletet fizettetnek ki az európai emberekkel
#Alapítvány
Kiszelly Zoltán politológus szerint Ursula von der Leyen az Olaszországnak küldött üzenettel az Európai Bizottság valódi arcát leplezte le...
Süti beállítások