Keresés

Találatok

Támadás alatt a magyar államiság
#Alapítvány
Az elmúlt hetekben annak lehettünk tanúi, hogy az Európai Unió vezetése és az amerikai diplomácia példátlan nyomás alá helyezte Magyarországot, a magyar kormányt, valamint a hazai igazságszolgáltatást is. A sajtóhírekből az is kiderült, hogy Brüsszel részéről újabb elvárások születnek ahhoz, hogy Magyarország végre megkapja az eddig visszatartott uniós helyreállítási forrásokat, és az EU ezzel beleszólást fogalmazna meg a magyar bíróságok életének alakításába is. A bíróságok hazai közigazgatási rendszerének átszabásával ugyanis az Országos Bírói Tanács (OBT) erősebb hatásköre melletti és Magyarország legfőbb bírósági szerve, azaz a Kúria elnökét gyengíteni célzó EU-s feltételek is jöhetnek.
Guruló dollárok: az amerikaiak a baloldalon keresztül akartak befolyást szerezni Magyarországon
#Alapítvány
Erdős Gergely, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának elemzője az Origónak adott interjúban arról beszélt, hogy az a körülmény, hogy az Action for Democracy kapcsolatba hozható az amerikai titkosszolgálat egyik fiókszervezetével, még nyilvánvalóbbá teszi, hogy az adományozás valódi célja a hazai belügyekben való külföldi befolyásszerzés, az Egyesült Államok szempontjait prioritásként kezelő magyarországi politikai erők hatalomra juttatása volt. Hozzátette, hogy ugyanakkor visszafelé sült el a baloldal politikai csodafegyvere: a „guruló dollárok" választási győzelem helyett a magyarok ellenszenvét váltották ki.
35 amerikai beavatkozásból 34 káoszt okozott a második világháború óta
#Alapítvány
Fontos téma napjainkban a nagyhatalmak, így különösen a világ vezető gazdasági és katonai hatalmának, azaz szuperhatalmának számító Amerika felelőssége is a nemzetközi helyzet békés voltának megőrzése, és a már kitört konfliktusok súlyosbodásának elkerülése kapcsán. Egyesek például az Ukrajnában zajló háború, a rengeteg szenvedést, és egész Európa számára súlyos nehézségeket hozó fegyveres küzdelmek és gazdasági konfrontálódás esetében nem is orosz–ukrán, hanem orosz–amerikai háborúról beszélnek, ezen érvelésükben fényt vetve a térségben tagadhatatlanul meglévő hatalmi-geopolitikai érdekellentétekre is. Erről ír az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég igazgatója.
Komoly politikai ellenszél vár Joe Bidenre
#Alapítvány
Azt követően, hogy véglegessé váltak az Egyesült Államokban megrendezett időközi választások eredményei, mind az amerikai, mind pedig a világsajtóban számtalan beszámoló, illetve publicisztika született azzal kapcsolatban, hogy Joe Biden demokrata elnök politikai értelemben vett mozgástere jelentősen beszűkült. Adódik a kérdés, hogy mindez mit is jelent a gyakorlatban? Sümeghi Lóránt, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzőjének cikke.
A magyar embereknek joga van tudni, miből kampányolt a dollárbaloldal
#Alapítvány
A magyar embereknek joga van tudni, ha egy politikai kampányban az egyik közhatalomért ringbe szálló oldal kampánypénzeinek több mint felét külföldi források adják – mondta el az Origónak adott interjúban Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője azzal kapcsolatban, hogy újabb részletek derültek ki a baloldali kampánypénzbotrányról.
Süti beállítások