Keresés

Találatok

Amerikai hátszéllel váltana ellenzéket Márki-Zay Péter
#Alapítvány
Márki-Zay Péter az ellenzékváltó hangulatot meglovagolva akarja kiütni a nyeregből Gyurcsány Ferencet, ehhez pedig az amerikai, globalista sajtó szekundál neki – vélekedett lapunknak Kiszelly Zoltán arról, hogy a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje a napokban durván nekirontott a DK elnökének. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint ugyanakkor a jelenleg pártnélküli hódmezővásárhelyi polgármester aligha éri el célját, miközben a készülődést hangoztató Gyurcsány bebetonozza magát a baloldal vezetőjeként.
Orbán amerikai meghívása nagyon zavarja ellenfeleit
#Alapítvány
Tudatosan magyarázták félre a baloldali médiumok és politikusok Orbán Viktor tusványosi beszédét – jelentette ki lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus, aki arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc miért is aktivizálta magát látványosan az elmúlt héten.
Az idő nekünk dolgozik
#Alapítvány
A rezsicsökkentés és a katatörvény módosításainak bejelentése stabilizálta a forintot, hiszen ezek zárják a kiadások és a bevételek közötti ollót. A kormány jelzést akart küldeni a nemzetközi piacoknak, ezért kellett gyorsan bevezetni a változtatásokat – mondta a Demokratának Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója.
Az európai és nem európai kultúrák együttélésének nehézségei Nyugat-Európában
#Alapítvány
Az EU nemcsak geopolitikai szempontból „törpe" és kiszolgáltatott az USA-nak, hanem képtelen az amerikai globalista érdekektől független külpolitikát, energiapolitikát és stratégiát kialakítani. A csökkenő népesség pótlása és az olcsó munkaerő biztosítása miatt kialakított bevándorlás-politika az integráció szempontjából kudarcot vallott, aminek jelentős következményei voltak a társadalmi kohézió és a biztonsági fenyegetésekkel szembeni sebezhetőség szempontjából. Ennek alátámasztására három forrásból idéz friss adatokat (2022 március-július) három nyugat-európai országból (Svédország, Franciaország és Belgium) a Századvég Politikai Elemzések Központjának összeállítása.
A Jobbikot már csak a pénzszerzés tartja össze
#Alapítvány
A jobbikos politikusok tekintélyes részét az elmúlt években már csak a pozíció- és pénzszerzés szándéka tartotta össze egy esetleges választási győzelem reményében – jelentette ki az Origónak adott interjúban Erdős Gergely. A Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának elemzője kifejtette, hogy a párt körül szaporodó botrányok csak felgyorsítják a Jobbik további marginalizálódását, esetleg széthullását. Erdős arról is beszélt, mi lehet Jakab Péterrel, és mi várható a Jobbikban.
Süti beállítások