Keresés

Találatok

Továbbra is a háború és a szankciók határozzák meg a konjunktúraérzetet
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. júniusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött...
A háború által keltett bizonytalanságok erősödése jobban befolyásolja a háztartások, mint a vállalatok konjunktúraérzetét
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. májusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött: a –100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index –7,5-ről –13,3-re, míg a vállalati mutató értéke –6,8-ről –8,7-re.
A háború miatt tovább mérséklődött a konjunktúraérzet
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. áprilisi felmérése alapján mind a lakosság, mind a vállalkozások konjunktúraérzete romlott: a –100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index –4,8-ről –7,5-re, míg a vállalati mutató értéke –5,1-ről –6,8-re csökkent.
Az orosz–ukrán háború okozta bizonytalanság érződik a konjunktúraindexeken
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. márciusi felmérése alapján mind a lakosság, mind a vállalkozások konjunktúraérzete romlott: a –100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index –1,9-ről –4,8-re, míg a vállalati mutató értéke +0,5-ről –5,1-re csökkent. A felmérésre március első felében került sor, így a szomszédos országban zajló háború okozta bizonytalanság meghatározta az e havi adatok alakulását.
Két év után ismét pozitívra fordult a vállalati konjunktúra
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. februári felmérése alapján mind a lakosság, mind a vállalkozások esetében kedvezőbbé vált a konjunktúraérzet.
Süti beállítások