Keresés

Találatok

A háború továbbra is rányomja bélyegét a konjunktúraérzetre
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konzorcium 2022. júliusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött: a –100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index –14,7-ről –16,8-re, míg a vállalati mutató értéke –14,0-ről –19,0-ra csökkent. A mutatók visszaesését továbbra is az orosz–ukrán háború és a gazdasági szankciók indukálta bizonytalanság és a piacokon (deviza-, pénz-, kötvény- és árupiacokon) tapasztalható nagyobb volatilitás okozza. A konjunktúraérzet javulására akkor nyílik lehetőség, ha a háború véget ér, továbbá ha az energiapiacokon megszűnik a bizonytalanság és alacsonyabb árak alakulnak ki.
Továbbra is a háború és a szankciók határozzák meg a konjunktúraérzetet
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. júniusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött...
A háború által keltett bizonytalanságok erősödése jobban befolyásolja a háztartások, mint a vállalatok konjunktúraérzetét
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. májusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött: a –100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index –7,5-ről –13,3-re, míg a vállalati mutató értéke –6,8-ről –8,7-re.
A háború miatt tovább mérséklődött a konjunktúraérzet
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. áprilisi felmérése alapján mind a lakosság, mind a vállalkozások konjunktúraérzete romlott: a –100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index –4,8-ről –7,5-re, míg a vállalati mutató értéke –5,1-ről –6,8-re csökkent.
Az orosz–ukrán háború okozta bizonytalanság érződik a konjunktúraindexeken
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. márciusi felmérése alapján mind a lakosság, mind a vállalkozások konjunktúraérzete romlott: a –100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index –1,9-ről –4,8-re, míg a vállalati mutató értéke +0,5-ről –5,1-re csökkent. A felmérésre március első felében került sor, így a szomszédos országban zajló háború okozta bizonytalanság meghatározta az e havi adatok alakulását.
Süti beállítások