Keresés

Találatok

Magyarország nem sodródhat háborúba – a lakosság elítéli a háborúpárti nyilatkozatokat
#Alapítvány
A Századvég márciusi közvélemény-kutatása feltérképezte, hogy a magyarok mit gondolnak a háborúpárti közéleti szereplők kijelentéseiről és azok lehetséges következményeiről...
Nemzeti egység a tűzszünet és a béketárgyalások mellett
#Alapítvány
Magyarország Kormánya az orosz–ukrán háborúval összefüggésben békepárti politikát folytat, melynek legfőbb eleme, hogy a konfliktus további eszkalálódását ösztönző lépések helyett az azonnali tűzszünet előmozdítására törekszik...
A magyarok álláspontja változatlan: háború helyett békét akarnak
#Alapítvány
A Századvég a nemzetközi bírálatokra tekintettel utánajárt annak, hogy a felnőtt magyar lakosság mit gondol az Ukrajnának történő európai fegyvervásárlásról, az ukrán katonák európai uniós kiképzésének kérdéséről, valamint a háborúpárti vezető politikusokról.
A társadalom szigorú fellépést vár el a gyermekek és fiatalkorúak védelmében
#Alapítvány
Országos felháborodást váltott ki, hogy egy budapesti általános iskola – közel negyvenéves – pedagógiai asszisztense videóbejegyzésében kifejtette, hogy egy 15 éves fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot. A Századvég az esetre tekintettel feltérképezte, hogy a lakosság mit gondol arról, ha felnőttek, illetve oktatók fiatalkorúakkal folytatnak szexuális kapcsolatot, kitérve az erre vonatkozó jogi szabályozás szigorításának kérdésére.
A magyarok kiemelkedően magasnak tartják a Semmelweis Egyetem oktatási és ellátási színvonalát
#Konjunktúrakutató
A Semmelweis Egyetem tavaly év végén a magyar egyetemek közül elsőként bejutott a Times Higher Education (THE) világranglistájának 250 legjobb felsőoktatási intézménye közé. Ezzel az eredménnyel Magyarország és Kelet-Közép-Európa legjobb egyeteme lett. Az intézmény idén ünnepli a nemzetközi orvosképzés elindulásának 40. évfordulóját, ezért a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. összesítette az egyetem lakossági megítélésével kapcsolatos közvélemény-kutatásait.
Süti beállítások