Keresés

Találatok

Bécs biztonsága napjainkban a bevándorlás és a bűnözési statisztika tükrében
#Alapítvány
2022 őszén több, bevándorló személyek által elkövetett nemi erőszak sajtóhíre kavarta fel a bécsi és az országos közvéleményt Ausztriában. Az öt nemi abúzusos eset a beszámolók alapján két héten belül történt az osztrák fővárosban, amely egyből a bevándorlás, illetve az illegális migráció hordozta kockázatokra irányítja a közvélemény és a politikai szereplők figyelmét. Azonnali kérdésként merül fel, hogy lehet-e esetleg összefüggés a migrációs folyamat erősödése és az erőszakos bűnözés számainak növekedése között a baloldali vezetésű város egyes kerületeiben.
Mit vár az ügyfél a fenntarthatóságtól? A magyarok széles rétege passzív klímatudatos
#Alapítvány
A magyarok jobban elismerik a klímaváltozást és annak hatásait, mint az európai átlag, ugyanakkor kevésbé aggódnak miatta. A termékek és szolgálatások, így biztosítások választásakor 41% fenntarthatóság fókusszal vásárol, azonban a befektetési szempontok rangsorában még hátul kullog a fenntarthatóság – derül ki a Századvég kutatásából, amit Hidvégi Áron vezérigazgató helyettes mutatott be a MABISZ konferenciáján.
Támadás alatt a magyar államiság
#Alapítvány
Az elmúlt hetekben annak lehettünk tanúi, hogy az Európai Unió vezetése és az amerikai diplomácia példátlan nyomás alá helyezte Magyarországot, a magyar kormányt, valamint a hazai igazságszolgáltatást is. A sajtóhírekből az is kiderült, hogy Brüsszel részéről újabb elvárások születnek ahhoz, hogy Magyarország végre megkapja az eddig visszatartott uniós helyreállítási forrásokat, és az EU ezzel beleszólást fogalmazna meg a magyar bíróságok életének alakításába is. A bíróságok hazai közigazgatási rendszerének átszabásával ugyanis az Országos Bírói Tanács (OBT) erősebb hatásköre melletti és Magyarország legfőbb bírósági szerve, azaz a Kúria elnökét gyengíteni célzó EU-s feltételek is jöhetnek.
Süti beállítások