Keresés

Találatok

Jobboldali fordulat várható Olaszországban
#Alapítvány
Az Olaszországban szeptember 25-ére kiírt előre hozott választások esetleges kimenetele kapcsán már most sorra születnek olyan baloldali helyi, valamint liberális nemzetközi elemzések, miszerint „katasztrófa” közeleg, amennyiben a jelenlegi állás szerint a Giorgia Meloni vezette patrióta Olasz Testvérek, a bevándorlásellenes Matteo Salvini fémjelezte Liga, valamint a konzervatív Silvio Berlusconi által elnökölt Hajrá, Olaszország! közösen alakít kormányt.
Brüsszeli sugallatra indíthatták a népszavazási kezdeményezést
#Alapítvány
Brüsszeli aggodalmak miatt vethette fel Ujhelyi István népszavazási kezdeményezését, ám már néhány nap után látszik, hogy mindez csupán a szokásos baloldali kapkodás, fejetlenség megnyilvánulása – értékelte lapunknak Kiszelly Zoltán az indítványt.
Kommentár: Júliusban átlagosan 13,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak
#Konjunktúrakutató
2022 júliusában a fogyasztói árak átlagosan 13,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi értéket, amelyet elsősorban az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek árnövekedése magyaráz. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 2,3 százalékkal drágultak. A maginfláció az előző év azonos időszakához képest 16,7 százalékos emelkedést mutat.
Brüsszel elhibázott szankciói miatt újabb megszorítások lesznek Európában
#Alapítvány
Az elhibázott uniós szankciós politika egyértelműen veszélybe sodorja az európai lakosság energiabiztonságát, így folyamatos megszorításokra és további áthárításokra lehet számítani – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Origónak adott interjúban. A Századvég Alapítvány jogi szakértője megjegyezte, hogy Európa gyakorlatilag a saját vesztébe rohan.
Mikor jöhet Magyarországra Donald Trump? Kiszelly Zoltán válaszol
#Alapítvány
Orbán Viktor jó kapcsolatot ápol Donald Trumppal, a volt amerikai elnök, viszonozva a magyar kormányfő egyesült államokbeli látogatását, akár még hazánkba is eljöhet. Kiszelly Zoltánt, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatóját kérdezte a Blikk.
Süti beállítások