Keresés

Találatok

Ha sok az autó, az a baj, ha kevés, akkor az – pánikot keltenek a benzinhiányt sugalló beszámolók
#Konjunktúrakutató
Pánikot kelthetnek azok a kijelentések, amelyek szerint elfogyhat az üzemanyag – erről beszélt az M1-nek nyilatkozó elemző, miután az RTL Klubon arról értekeztek, hogy a Balatonnál nem lehet majd tankolni. Ugyanez a csatorna a főszezon elején arról értekezett, hogy pangás van a Balatonnál – hangzott el az M1 híradójában.
Kommentár: 4,5 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma júniusban
#Konjunktúrakutató
2022 júniusában a kiskereskedelmi forgalom volumene a naptárhatástól megtisztítva 4,5 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakában mért értéket. A bővülést elsősorban az üzemanyag-kiskereskedelem 23,6 százalékos növekedése támogatja, amelyben a kormány által 2021 októberében bevezetett hatósági árazásnak jelentős szerepe van.
Amerikai gyarmatosítás Ukrajnában: felvásárolták a termőföldek harmadát
#Alapítvány
Kevesebb, mint egy év alatt az ukrán termőföldek egyharmada amerikai tulajdonba került, derült ki a közelmúltban. Nagy részük óriási multik, például a világszerte gyűlölt Monsanto birtokában vannak. A döbbenetesen gyors - nyugodtan nevezhetjük így - "gyarmatosítás" érdekes megvilágításba helyezi az amerikaiak hozzáállását az orosz-ukrán háborúhoz.
Politikai ligát vált Orbán Viktor az Egyesült Államokban
#Alapítvány
Az elmúlt évtizedben a magyar kormányfő Európában már bebizonyította, hogy ami a nemzetközi politikát és kapcsolattartást illeti, megkerülhetetlen szereplővé nőtte ki magát. Azonban a héten, a tengerentúlon megrendezésre kerülő legfontosabb amerikai konzervatív rendezvényen való részvétele, s várható nyitóbeszéde már arra enged következtetni, hogy Orbán politikai ligát váltott, víziójára immáron nemzetközi figyelem irányul.
Amerikai hátszéllel váltana ellenzéket Márki-Zay Péter
#Alapítvány
Márki-Zay Péter az ellenzékváltó hangulatot meglovagolva akarja kiütni a nyeregből Gyurcsány Ferencet, ehhez pedig az amerikai, globalista sajtó szekundál neki – vélekedett lapunknak Kiszelly Zoltán arról, hogy a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje a napokban durván nekirontott a DK elnökének. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint ugyanakkor a jelenleg pártnélküli hódmezővásárhelyi polgármester aligha éri el célját, miközben a készülődést hangoztató Gyurcsány bebetonozza magát a baloldal vezetőjeként.
Süti beállítások