Keresés

Találatok

Szándékos ukrán provokáció is lehetett a Lengyelországban becsapódott rakéta
#Alapítvány
Úgy tűnik, hogy a tragikus kimenetelű lengyelországi rakétabecsapódás mérföldkő az orosz–ukrán háborúban. Minden eddigi példával szemben ugyanis az államok, a világszervezetek vezetői az elhamarkodott következtetések levonása helyett többnyire a higgadtságot – vagy ahogy a magyar miniszterelnök már a háború kirobbanásakor fogalmazott: a stratégiai nyugalmat – választották. Habár az ukrán kommunikáció kezdettől az orosz háborús felet tette felelőssé a NATO-tagállam területén történt rakétabecsapódásért, ezt nem sietett sem megerősíteni, sem elítélni egyetlen felelős vezető sem. További meglepő körülmény, hogy éppen az ukránok támogatásában „érdekelt" USA elnöke, Joe Biden jelentette be rövid időn belül: kizárható, hogy a rakétát oroszok lőtték ki, sokkal valószínűbb, hogy az ukrán légvédelem a felelős. Kiszelly Zoltánnal, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatójával beszélgettünk a jelenségről és a háttérben álló okokról.
A magyar kormány újabb és újabb intézkedésekkel védi a családokat az elrontott brüsszeli szankciók hatásaitól
#Alapítvány
Erdős Gergely, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának elemzője az Origónak adott interjúban arról beszélt, hogy milyen intézkedésekkel segít a magyar kormány az embereknek a háborús helyzetben más európai országok kormányaihoz képest, és miért fontos ez a politika.
Átigazolási hullám kezdődhet a baloldalon
#Alapítvány
Gyurcsány Ferencék a kettős tagság bevezetésével megkönnyítik a búcsúzást a saját pártjukkal elégedetleneknek, a lépés ugyanakkor legfőképpen az MSZP ellen irányul – mondta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint elindul az át- és leigazolási hullám a baloldalon, amelynek a Demokratikus Koalíció (DK) mellett a Momentum lehet a fő nyertese.
A Lincoln Project, avagy Soros és a liberálisok trójai falova az amerikai jobboldalon?
#Alapítvány
Egy politikai akcióbizottság – amely bármely legális forrásból gyűjthet adományokat – nem fogadható el republikánus értékrendűnek, ha megalapítását követően rögtön a sajátjai, esetünkben Donald Trump ellen fordul, és ezáltal lehullik a lepel valós céljairól. Azon túl, hogy ezen szervezet által a republikánusok körein belül lévő belharcok végül nyilvános politikai támadásba fordulnak át, a helyzetet tovább árnyalja a balliberális birodalomtól azonnal érkező dollármilliós támogatás. Kérdésként merül fel, hogy akkor ki is az igazi republikánus, de végül egyértelműen látható a politikai szándék, ha a szervezet kritikája Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz is elért.
Süti beállítások