Konjunktúraindex
A Századvég Gazdaságkutató Zrt. által készített konjunktúrakutatás feladata, hogy a döntéshozók és az elemzők számára információt adjon a gazdaság aktuális és közeljövőben várható folyamatairól. Intézetünk 2019 augusztusa óta hónapról hónapra készíti el a vállalati, illetve a lakossági konjunktúraindexet. Havi rendszerességű felmérésünkben 1000 vállalatvezetőt, illetve 1000 felnőtt korú lakost kérdezünk meg a gazdasági helyzet értékeléséről és az ezzel kapcsolatos várakozásaikról.

Konjunktúraindex

2019-2020-2021
2021
Június
A júniusi felmérés szerint a vírushelyzet javulásával a konjunktúraérzet összességében kismértékben tovább javult, bár a lakossági index egyes összetevői vegyesen alakultak.
2021
Május
A májusi felmérés a lakossági és vállalati konjunktúraindex javulását mérte, összhangban az egyre kedvezőbb járványadatokkal és a korlátozó intézkedések fokozatos feloldásával.
2021
Április
Az áprilisi felmérés szerint úgy a lakosság, mint a vállalatok konjunktúraérzete kismértékben javult az előző hónaphoz képest.
Archívum
Konjunktúrakutatás: Februárban nem változott a konjunktúraérzet
#Gazdaságkutató
A konjunktúraérzet érdemi javulására akkor lehet számítani, ha a korlátozások jelentős mértékben lazulnak, a gazdaság működése pedig vissza tud térni a normális kerékvágásba – ez remélhetőleg minél előbb megtörténik, a korlátozások feloldása fokozatosan megindul...
Süti beállítások