ENERGIA- ÉS KLÍMAPOLITIKA ÜZLETÁG

A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. mélyrehatóan foglalkozik energetikával. Az Energia- és Klímapolitika Üzletág folyamatos és eseti megbízások révén segíti az államigazgatást és a vállalkozásokat. 

Az éghajlatváltozás a XXI. század kiemelt jelentőségű problémája, aminek kezeléséhez elengedhetetlenül szükséges a gazdaság dekarbonizációja. A károsanyag-kibocsátás mérséklését célzó új szabályozási, technológiai és piaci megoldások számos iparág működését gyökeresen átalakítják. A leginkább érintett ágazat az energiaszektor, amiben a környezetpolitikai törekvések mellett a digitalizáció, a decentralizáció és az integráció történelmi léptékű változásokat idéznek elő. A hajtóerők sokféleségéből fakadó bizonytalanság mértéke és az átalakulás sebessége már a közeli jövőben is jelentősen átrendezheti az országok és a vállalatok közötti erőviszonyokat.

Az Energia- és Klímapolitika Üzletág szakértői a változások hátterének és várható következményeinek feltárásával támogatják a kormányzati intézmények, szabályozóhatóságok és vállalatok sikeres alkalmazkodását. Az üzletág komplex szolgáltatásait a szakpolitikai döntéshozatalban szerzett egyedülálló tapasztalatai, valamint a Századvég Csoport más (például makrogazdasági, digitális, társadalomkutatási) egységei közötti szinergiák hasznosítási lehetőségei teszik egyedülállóvá. A divízió profiljában a korábbi évek referenciáinak nagy részét jelentő szakpolitikai döntéselőkészítési, üzleti tanácsadási és ágazati elemzési feladatok mellett egyre hangsúlyosabban megjelennek kutatási, fejlesztési, innovációs, valamint kommunikációs jellegű projektek is.

Üzletágvezető: Hortay Olivér

Elérhetőség: hortay.oliver [kukac] szazadveg.hu

Süti beállítások