Archívum
17,9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság
#Gazdaságkutató
A második negyedévben a gazdasági teljesítmény 17,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, negyedéves alapon pedig 2,7 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye. Ez az adat az elemzői várakozásoknál is kedvezőbb.
Változtatott az EKB eddigi célján
#Gazdaságkutató
Júliustól kezdve az Európai Központi Bank célja az eddigi 2 százalék alatti, de ahhoz közeli inflációs cél helyett egy szimmetrikus, 2 százalékos cél lesz. Ez lehetővé teszi a jegybank számára az alacsonyabb kamatszintek hosszabb távú fenntartását.
Megközelítheti a 6 százalékot az idei növekedés
#Gazdaságkutató
2021 első negyedévében a GDP 2,1 százalékos csökkenést jelzett az egy évvel ezelőttihez képest, amely a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedéseknek köszönhető. Az előző negyedév értékéhez képest 2,0 százalékos növekedés figyelhető meg.
Éves alapon visszaesés, negyedéves alapon növekedés
#Gazdaságkutató
Az első negyedévben a gazdasági teljesítmény 1,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, míg negyedéves alapon 1,9 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye. Ez az adat az elemzői várakozásoknál érdemben kedvezőbb...
3,7 százalékra gyorsult az infláció
#Gazdaságkutató
Márciusban a pénzromlás üteme az előző havi 3,1 százalék után 3,7 százalékra növekedett, amelyet részben bázishatások, az olajárak tavalyi csökkenése magyaráznak. Az alapfolyamatokat leíró maginfláció 3,9 százalékon állt.
Süti beállítások