Archívum
Szárnyalt februárban a kiskereskedelem
#Konjunktúrakutató
Több pénzből gazdálkodhattak, többet is vásároltak a magyar háztartások, csaknem tíz százalékkal nőtt idén februárban a hazai boltok forgalma
4 százalék körüli gazdasági bővülés várható 2022-ben
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konjunktúrakutató aktuális előrejelzése a jelenlegi orosz–ukrán háborús helyzet hatásaival is számol. Fontos a háború kapcsán hangsúlyozni a bizonytalanságot: nem látjuk a háború végét, valamint a háború és a szankciók által okozott károkat sem.
Az infláció növekedése évközi nyugdíjemelést hozhat magával
#Konjunktúrakutató
A kormánynak most külön is figyelnie kell a nyugdíjasokra, ezért a szaktárca folyamatosan elemzi az infláció alakulását. Évközi nyugdíjemeléseket ígért a Pénzügyminisztérium államtitkára arra az esetre, ha az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború miatt a tervezettnél nagyobb lesz az infláció Magyarországon.
Mitől érzik magukat biztonságban az idősek?
#Konjunktúrakutató
A Századvég Konzorcium kutatást végzett a 65 évnél idősebbek biztonságérzete javításának témájában. A kutatás fókuszában egy jelzőrendszeres szolgáltatás bevezetése állt, ami a gyakorlatban egy olyan okosórához hasonlító eszközt jelent, amely segítségével az idősek hozzátartozói információkat kapnak a tőlük távol élők állapotáról. A kutatás tágabb dimenziójaként azt vizsgáltuk, hogy idős honfitársaink mennyire mobilisak illetve, hogy melyek a biztonságérzetük főbb aspektusai.
Magyarország megelőzte Portugáliát, Románia továbbra is mögöttünk
#Konjunktúrakutató
Az Eurostat megerősítette a legfrissebb adataiban, hogy Magyarország újabb lépést tett a fejlett tagállamok felé.
Süti beállítások