Közvélemény-kutatások
A Századvég Alapítvány évente közel kétszáz közvélemény-kutatást készít és publikál a legkülönfélébb társadalmi, politikai és gazdasági témákban. A kutatási terület négy különböző kutatási csoportba sorolható: politikai közvélemény-kutatások, szociológiai kutatások, marketing- és piackutatás valamint médiakutatás.

Közvélemény-kutatások

Az Egyesült Államok és Kína nyer, mindenki más veszít a brüsszeli szankciókkal
#Alapítvány
A magyarok 87 százaléka szerint hazánk inkább vesztese az orosz–ukrán háború gazdasági következményeinek és Brüsszel szankcióinak, miközben a megkérdezettek 56 százaléka úgy gondolja, hogy végül egyik fél sem jöhet ki győztesen a fegyveres konfliktusból – derül ki a Századvég szeptemberi kutatásából.
A magyarok szerint az energiainfláció után gazdasági visszaesést is hoznak a brüsszeli szankciók
#Alapítvány
A Századvég legújabb közvélemény-kutatása utána járt annak, hogy a magyarok hogyan vélekednek Brüsszel Oroszországot sújtó szankciós politikájáról, illetve annak következményeiről. A megkérdezettek több mint négyötöde (83 százaléka) úgy látja, hogy az Oroszországra kivetett brüsszeli szankciók és szankciós tervek 2023-ra súlyos gazdasági visszaeséshez vezethetnek Európában.
A döntő többség újabb brüsszeli szankciók helyett a béketárgyalások mielőbbi megkezdését szorgalmazza
#Alapítvány
Napjainkra világossá vált, hogy Brüsszel szankciós politikája – melynek célja Oroszország Ukrajnát célzó katonai törekvéseinek megfékezése volt – kudarcot vallott, ugyanakkor Európa gazdaságára és energiabiztonságára bénító hatást gyakorolt. A Századvég legfrissebb kutatása felmérte, hogy mit gondolnak a magyarok az orosz–ukrán konfliktusban érintett vezető politikusokról, illetve a brüsszeli szankciós politikáról.
Archívum
A magyarok döntő többsége nem támogatja a további szankciók kivetését Oroszországra
#Alapítvány
A válaszadók 89 százaléka úgy látja, hogy az Oroszországra kivetett gazdasági szankciók az Európai Uniónak, illetve az európai gazdaságnak is ártanak, továbbá 71 százalékuk ellenzi, hogy az említett szankciók az energiahordozókra, így a földgázra és a kőolajra is kiterjedjenek...
Fidesz–KDNP: 49 százalék, Ellenzéki Összefogás: 44 százalék
#Alapítvány
A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása alapján megállapítható, hogy a Fidesz–KDNP stabilan őrzi pozícióját a pártok versenyében az országgyűlési választások közeledtével is.
A közvélemény ellenzi a repüléstilalmi zóna kialakítását Ukrajnában
#Alapítvány
A magyarok 78 százaléka szerint hazánk nem támogathatja, hogy repüléstilalmi zóna jöjjön létre Ukrajnában, mivel az világháború kitöréséhez vezethet – állapítható meg a Századvég legújabb közvélemény-kutatásából.
Miniszterelnök-preferenciák: Orbán Viktor 62 százalék, Márki-Zay Péter 32 százalék
#Alapítvány
Közel kétszer annyian látnák szívesebben Orbán Viktort kormányfői pozícióban, mint Márki-Zay Pétert – világít rá a Századvég márciusi közvélemény-kutatása.
Orbán Viktor alkalmasabb Magyarország biztonságának megőrzésére, mint Márki-Zay Péter
#Alapítvány
Ukrajnában napok óta zajlanak az orosz katonai műveletek, amellyel kapcsolatban Magyarország Kormánya leszögezte, hogy kulcsfontosságú hazánk biztonságának garantálása...
Süti beállítások