Közvélemény-kutatások
A Századvég Alapítvány évente közel kétszáz közvélemény-kutatást készít és publikál a legkülönfélébb társadalmi, politikai és gazdasági témákban. A kutatási terület négy különböző kutatási csoportba sorolható: politikai közvélemény-kutatások, szociológiai kutatások, marketing- és piackutatás valamint médiakutatás.

Közvélemény-kutatások

Társadalmi elutasítottság övezi Brüsszel olajembargós javaslatát
#Alapítvány
Ursula von der Leyen az Európai Parlament május 4-i plenáris ülésén ismertette az Európai Bizottság Oroszországgal szembeni hatodik szankciós javaslatának részleteit. A brüsszeli testület tervei szerint az orosz kőolaj importját hat hónapon belül, míg a finomított kőolajtermékek behozatalát az év végéig meg kellene szüntetniük az uniós tagállamoknak. A Századvég megvizsgálta, hogy mit gondolnak a magyarok a hazánkba érkező orosz kőolaj és földgáz elzárásáról, illetve az Oroszországra kivetett szankciók gazdasági következményeiről.
A magyarok döntő többsége nem támogatja a további szankciók kivetését Oroszországra
#Alapítvány
A válaszadók 89 százaléka úgy látja, hogy az Oroszországra kivetett gazdasági szankciók az Európai Uniónak, illetve az európai gazdaságnak is ártanak, továbbá 71 százalékuk ellenzi, hogy az említett szankciók az energiahordozókra, így a földgázra és a kőolajra is kiterjedjenek...
Fidesz–KDNP: 49 százalék, Ellenzéki Összefogás: 44 százalék
#Alapítvány
A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása alapján megállapítható, hogy a Fidesz–KDNP stabilan őrzi pozícióját a pártok versenyében az országgyűlési választások közeledtével is.
Archívum
A közvélemény szerint Magyarország biztonsága az első
#Alapítvány
10-ből 9 magyar úgy látja, hogy hazánk nem sodródhat bele fegyveres konfliktusba – világít rá a Századvég legújabb közvélemény-kutatása.
Orosz-ukrán konfliktus – A magyarok elsöprő többsége a békét szorgalmazza
#Alapítvány
A magyarok 77 százaléka elutasítja Márki-Zay Péter javaslatát arról, hogy hazánk – a NATO tagjaként – magyar katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajnába...
Tovább zuhant Márki-Zay Péter népszerűsége
#Alapítvány
Januárról februárra 59-ről 62 százalékra nőtt a baloldal kormányfőjelöltjéről negatívan vélekedők aránya...
A magyarok többsége ellenzi Márki-Zay Péter tervét a gyermekvédelmi törvény eltörléséről
#Alapítvány
A magyarok 69 százaléka nem támogatja Márki-Zay Péter felvetését a gyermekvédelmi törvény hatályon kívül helyezéséről...
Orbán Viktor kormányzása javított a magyar családok anyagi körülményein
#Alapítvány
A polgári kormány 2010 óta nagy hangsúlyt fektet a magyar családok támogatására, körülményeik javítására, valamint a gyermekvállalás ösztönzésére. Ennek jegyében a kormányzat többek között bevezette a babaváró hitelt, az otthonfelújítási támogatást, illetve a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását.
Süti beállítások