RÓLUNK


A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ ingyenes szaktanácsadó tevékenységet folytat a civil szervezeteket érintő, aktuális jogi, pénzügyi, pályázati/forrásteremtési és társadalmi felelősségvállalási, valamint számítástechnikai témákban.


A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ tanácsadási tevékenysége (telefonon, személyesen és on-line) az alábbi területeken érhető el:

  • Jogi, közhasznúsági tanácsadásunk keretében a hatályos törvényeknek megfelelő, gyakorlatban is használható válaszokat adunk a civil szervezet nyilvántartásba vételekor, az alapító okirat módosításánál, változásbejegyzésnél, megszűnésnél, törlésénél, a közhasznúság meg-, illetve visszaszerzésénél és az általános jogszerű működés fenntartása közben felmerülő kérdésekben, segítünk a jogi nyelvezet megértésében, a civil eljárások folyamán fellépő technikai problémák megoldásában.
  • Pénzügyi, könyvviteli, adózási tanácsadásunk keretében elsősorban a beszámolási és bevallási kötelezettségekhez (pl. éves beszámoló, KSH adatszolgáltatás, a kiutalt 1% felhasználása) kapcsolódó kérdésekre; az adományokkal, munkavállalókkal, önkéntesekkel és a civil szervezetek tevékenységeivel kapcsolatos pénzügyi elszámolások elkészítése folyamán felmerült problémákra, illetve az új adatvédelmi rendelettel kapcsolatos kérdésekre válaszolunk.
  • Pályázati és forrásteremtési tanácsadásunk keretében elsősorban a NEA pályázatok beadásával, lebonyolításával és elszámolásával kapcsolatban nyújtunk segítséget és ajánlunk praktikus megoldásokat, de bármilyen pályázattal kapcsolatos kérdésre megpróbálunk választ találni, valamint gyakorlati tanácsokkal segítjük a szervezeteket a forrásszerzés, forrásteremtés, önkéntesség, adományszerzés területén is.
  • Társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tanácsadásunk keretében felkészítjük a szervezeteket a vállalatokkal való kapcsolatfelvételre, a közös programok kialakítására, segítjük a civil szervezet külső kommunikációjának és marketingjének optimalizálását, illetve az online térben történő hatékonyabb megjelenését.
  • Számítógép-kezelés és informatikai tanácsadásunk keretében segítséget nyújtunk az alapvető irodai szoftverek (word, excel, power point) kezelésében.
  • Magyar – külhoni magyar kapcsolatok fejlesztése online elérhető szolgáltatás társszervezetünk, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetségével együttműködésben.

Központunk a civil szektort érintő kérdésekkel kapcsolatosan naprakész infokommunikációs, valamint igény esetén érdekképviseleti tevékenységet végez, Facebook oldalunkon pedig naponta frissülő híreket és forrásszerzési lehetőségeket találhatnak az érdeklődők. Ezen kívül személyes és csoportos tanácsadásokat, fórumokat, interaktív előadásokat, képzéseket és fejlesztő tréningsorozatokat szervezünk a civil szervezeteket érintő éppen aktuális, vagy olyan témákban, melyekre rendszeresen igény mutatkozik.

A speciálisan a civil szektor számára kifejlesztett képzéseink és workshopjaink célja kettős: egyrészt olyan oktatási program kidolgozása és folyamatos frissítése a cél, mely rövid távon is építi a szervezetek vezetőinek és aktív tagjainak ismereteit, és a gyakorlatban is használható tudást ad. Hosszú távon pedig szemléletformáló, attitűdalakító és attitűdfejlesztő szerepe révén azt segíti elő, hogy a civil szervezetekben egyre több jól képzett, motivált és kreatív gondolkodású szakember dolgozzon, illetve a fiatalabb generáció is helyet találjon a szférában.

A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ minden szolgáltatása ingyenesen elérhető a civil szervezetek képviselői számára.

 

Hírlevélküldő listánkra a linken található kérdőív kitöltésével jelentkezhet.

A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ csak saját ingyenes képzéseivel és programjaival kapcsolatos meghívók, kutatási kérdőívek, havi hírlevelek és a civil szervezetek számára fontos értesítők küldésére használja fel a megadott email címet, azokat a NEA-CIC pályázat háttérdokumentációjaként elkülönítetten tárolja, harmadik félnek nem adja át.

A személyes elérhetőségeinek, illetve email-címének törlését a hírlevélküldő listánkról és az adatbázisunkból a cic@szazadveg.hu-ra  írt levélben kérheti. A személyes adatainak védelmével kapcsolatos információkért és panaszkezelésért Mészáros Orsolyához fordulhat a fenti email címen vagy a +36 20 453 1800 telefonszámon.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben igénybe veszi a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ ingyenes emailes szaktanácsadását, hozzájárul ahhoz, hogy a Miniszterelnökség és a Támogatáskezelő felé teendő kötelező elszámolásokban a levelében megadott személyes adatait kezeljük a Századvég Politikai Iskola Alapítvány Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának és a hatályos törvényeknek megfelelően. Ezeket az adatokat további személyeknek nem adjuk ki, ettől eltérő célokra nem használjuk.


A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ tevékenysége és programjai a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósulnak meg a CIC-KP-1-2020/1-000005 azonosító számú pályázat keretében.