Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója

gyorgy-laszlo-egyensulyteremtes-a-gazdasagpolitika-misszioja_50sz
Témakör
Gazdaságpolitika
Oldalszám
280
Kiadás éve
2017
ISBN/ISSN
978-615-5164-31-6
Ár
1 995 Ft
Szerző(k):

György László

Leírás:

Művészi, nehéz, de szép. Mi az? A gazdaságpolitika missziója. A korlátok és a lehetőségek közötti manőverezés, az egyensúlyteremtés művészete.

TUDTA,

…hogy napjainkban a világ leggyorsabban növekvő gazdasága, Kína nemzetstratégiai érdekei mentén épp ugyanúgy állami támogatással és exportkorlátozással véd egyes iparágakat (például a ritkaföldfémek kivitelének tilalmával), ahogy ötszáz évvel ezelőtt az ipari forradalom győztese, Anglia is tette (a gyapjúexport tiltásával)?

…hogy még a liberális gazdasági berendezkedés éllovasának számító, Egyesült Államok presztízstermékének – az okostelefonnak – is az összes fontos alkatrésze (érintőképernyő, akkumulátor, mobilhálózat, GPS, Siri) állami fejlesztés? 

…hogy ezzel szemben Magyarország az 1990-es években a nemzeti tulajdon megóvása és megerősítése helyett külföldieknek adta el termelő vállalatait, ezáltal összeszerelő üzemmé változtatva az országot a nemzetközi munkamegosztásban? 

…hogy a világ adócsaló vállalatai és magánszemélyei több pénzt halmoztak fel adóparadicsomokban, mint amennyit a hat legkorruptabbnak tartott ország vezetői 93−142 év alatt összesen el tudnának lopni (21-32 ezermilliárd dollár)?

...hogy minden 100 ezer forint megtermelt jövedelemből a korábbi 65 ezer forinthoz képest a fejlett világban már csak 55, míg a visegrádi országokban 45 ezer forint jut a munkavállalóknak?

...hogy ezekre a kérdésekre van válasz, és Magyarország számára van választás?

 

GYÖRGY LÁSZLÓ könyvében ezúttal nemcsak kérdések merülnek fel, hanem megoldási javaslatok is. A válasz azonban semmi esetre sem a „strukturális reform”.

 

 

Most 50% kedvezménnyel vásárolható meg: 3990 Ft helyett csak 1995 Ft