Keresés

Találatok

Amerikai gyarmatosítás Ukrajnában: felvásárolták a termőföldek harmadát
#Alapítvány
Kevesebb, mint egy év alatt az ukrán termőföldek egyharmada amerikai tulajdonba került, derült ki a közelmúltban. Nagy részük óriási multik, például a világszerte gyűlölt Monsanto birtokában vannak. A döbbenetesen gyors - nyugodtan nevezhetjük így - "gyarmatosítás" érdekes megvilágításba helyezi az amerikaiak hozzáállását az orosz-ukrán háborúhoz.
Politikai ligát vált Orbán Viktor az Egyesült Államokban
#Alapítvány
Az elmúlt évtizedben a magyar kormányfő Európában már bebizonyította, hogy ami a nemzetközi politikát és kapcsolattartást illeti, megkerülhetetlen szereplővé nőtte ki magát. Azonban a héten, a tengerentúlon megrendezésre kerülő legfontosabb amerikai konzervatív rendezvényen való részvétele, s várható nyitóbeszéde már arra enged következtetni, hogy Orbán politikai ligát váltott, víziójára immáron nemzetközi figyelem irányul.
Amerikai hátszéllel váltana ellenzéket Márki-Zay Péter
#Alapítvány
Márki-Zay Péter az ellenzékváltó hangulatot meglovagolva akarja kiütni a nyeregből Gyurcsány Ferencet, ehhez pedig az amerikai, globalista sajtó szekundál neki – vélekedett lapunknak Kiszelly Zoltán arról, hogy a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje a napokban durván nekirontott a DK elnökének. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint ugyanakkor a jelenleg pártnélküli hódmezővásárhelyi polgármester aligha éri el célját, miközben a készülődést hangoztató Gyurcsány bebetonozza magát a baloldal vezetőjeként.
Jakab Péter és szeretője otthagyja a Jobbikot
#Alapítvány
Molnár esetleges kizárása kiváló „casus bellit" jelenthetne Jakab Péternek a Jobbikkal való végleges szakításra, egy esetleges új politikai párt megalapítására – jelentette ki az Origónak adott interjúban Erdős Gergely.
Az elnök egészségi állapota és a végrehajtó hatalom
#Alapítvány
A napokban jelent meg a hír, hogy az amerikai elnök koronavírusos, illetve hogy időközben gyógyultnak lett nyilvánítva. Mégsem ez a fő probléma Joe Biden egészségi állapotával, egyre több jel utal ugyanis arra, hogy az érintett egyre komolyabb mentális kihívásokkal küzd. Ezzel is összefüggésben lehet, hogy a The New York Times és a Siena College felmérése alapján a regisztrált demokrata szavazók 64 százaléka azt akarja, hogy a következő választáson ne a jelenlegi elnök induljon.
Süti beállítások