Keresés

Találatok

A magyar embereknek joga van tudni, miből kampányolt a dollárbaloldal
#Alapítvány
A magyar embereknek joga van tudni, ha egy politikai kampányban az egyik közhatalomért ringbe szálló oldal kampánypénzeinek több mint felét külföldi források adják – mondta el az Origónak adott interjúban Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője azzal kapcsolatban, hogy újabb részletek derültek ki a baloldali kampánypénzbotrányról.
Deutsch Tamás: „Az európai baloldali képviselők mániákus politikai bohócokká váltak”
#Alapítvány
Az Európai Unióból csak önkéntes elhatározás és érvényes tagállami népszavazás útján lehet kilépni – mutatott rá a Magyar Nemzet kérdésére ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője...
Amerika belehajszolja az oroszokat Peking karjaiba – John J. Mearsheimer a Mandinernek
#Alapítvány
Nincs kétségem afelől, hogy a háború fő támogatói, a valódi keményvonalasok ma a liberális demokrata táborban vannak – mondja az amerikai politológusprofesszor. Interjú.
A magyarok elutasítják a hazai belpolitikába történő beavatkozást az Egyesült Államok részéről
#Alapítvány
Nagy vihart kavart a hazai közbeszédben, hogy az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége egy, a vezető kormánypárti politikusokat és különböző közéleti véleményformálókat negatív színben feltüntető videót tett közzé Twitter-oldalán, illetve David Pressman amerikai nagykövet bizalmas megbeszélést folytatott két magyar bíróval, akik az Országos Bírói Tanács tagjai. A Századvég novemberi közvélemény-kutatása felmérte, hogy a magyarok hogyan vélekednek az Egyesült Államok nagykövetségének szerepvállalásáról Magyarország belügyeiben.
Nagyot kockáztatnak azok, akik végleg leírják Trumpot
#Alapítvány
Már az amerikai félidős választásokat megelőzően is körvonalazódni kezdtek a jobboldalon olyan vélemények, amelyek a korábbi republikánus elnök, Donald Trump jelentőségét, királycsináló szerepét és egyben elnökjelölti alkalmasságát megkérdőjelezték. Ezek a hangok a republikánusok számára valamelyest csalódást okozó időközi választások után felerősödtek, ugyanakkor mind a számadatok, mind pedig a múltbéli tanulságok is arra utalnak, hogy stratégiai hibát véthetnek azok, akik már most egy Trump nélküli jobboldalról, s elnökjelölti kampányról ábrándoznak. Sümeghi Lóránt, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzőjének cikke.
Süti beállítások