Keresés

Találatok

Orbán Viktor dallasi szavai nagy sikert arattak Amerikában
#Alapítvány
Orbán Viktor Dallasban, a CPAC-en elmondott nyitóbeszéde egyértelműen nagy sikert aratott az amerikai konzervatívok körében - állapította meg lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus, aki azt is kiemelte, a miniszterelnök ellenfelei láthatóan zavarban is vannak, mert még nem találtak fogást a szavain.
Kommentár: Ipar és kereskedelmi szálláshelyek
#Konjunktúrakutató
Megjelentek a KSH legfrissebb adatai az ipari termelés volumenéről és a kereskedelmi szálláshelyek forgalmáról.
Great Again – trumpi örökség és jövő
#Alapítvány
Donald Trump július 26-án a volt kampánymenedzserei által alapított agytröszt, az America First Policy Institute washingtoni konferenciájának végén feltételes módban beszélt újraindulásának lehetőségéről a 2024-es elnökválasztáson. Egyúttal élesen kritizálta az elmúlt másfél év Biden-kormányzását, a gazdaságpolitika, az infláció és különösen a migráció és a biztonság területén mutatott eredménytelenség miatt.
A Zöldekkel együtt bukhat el a német energiafordulat
#Alapítvány
Az Oroszországot célzó, ám mégis Európát sújtó szankciók hatására totális hátraarc vár Németországra az energiafordulat ügyében, amelyet sokévnyi, és kitartó manipuláció útján nyomtak le a Zöldek a német emberek, majd a Merkel-kabinet torkán.
Kommentár: Tovább növekedett júliusban a Beszerzési Menedzser Index (BMI) értéke
#Konjunktúrakutató
A BMI egy nemzet, vagy régió gazdasági állapotának fontos jelzőértéke, hiszen ezzel tekinthető át az adott terület időszakos szolgáltatói vagy gyártói tevékenysége. Öt fő indikátor alkotja az indexet: új megrendelések, készletek állománya, termelés, szállító teljesítések és a foglalkoztatási környezet. A BMI eredményét 0-100 skálán határozzák meg: ha az indikátorok alapján meghatározott érték 50 feletti szám az bővülést, míg az alatta lévő értékek szűkülést jeleznek az előző hónaphoz képest.
Süti beállítások