Legfrissebb kutatási eredmények

Stabil a kormánypártok támogatottsága

Forrás: Századvég Alapítvány


Erős Fidesz-KDNP, gyengülő ellenzék

Forrás: Századvég Alapítvány

Hírek, elemzések

Notre-Dame tanulsága: fontos nekünk a keresztény kultúra

A Notre-Dame párizsi székesegyház tragédiájának esete mutatja igazán, mennyire fontos az európaiak számára a keresztény kultúra, mely civilizációnk talapzatát adja. A szívszorító hírek és képek láttán minden európaiban megmozdultak ezek a fundamentumok.

Terítéken a biztosok – az Európai Unió kormányának értékelése, 2. rész: Jean-Claude Juncker, elnökségből elégtelen

A Századvég szakértők bevonásával elkészített egy demokrácia-indexet, amely transzparencia, hatékonyság és a demokratikus alapelvekhez való viszony szempontjából értékelte az Európai Bizottság tagjainak eddigi demokratikus teljesítményét. A Századvég elsőként a szocialista Frans Timmermans, a Bizottság első alelnökének eddigi munkásságát vizsgálta, a sorozat második részeként pedig Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét értékelte.

Az európaiak döntő többsége elítéli a Facebook önkényes cenzúráját

Napjainkban a közösségi média térnyerésével a szólásszabadság kiterjedése mellett egyre nagyobb mértéket ölt a cenzúra gyakorlata is, melyet a tech gigacégek alkalmaznak saját felhasználóikon. A közösségi médiába vetett bizalom évről-évre csorbul, az önkényes és ideológia-vezérelt beavatkozások és cenzúra pedig egyre nagyobb gondot jelent a közösségi médiafelhasználók számára.