Közvélemény-kutatások
A magyarok kiemelkedően magasnak tartják a Semmelweis Egyetem oktatási és ellátási színvonalát
#Konjunktúrakutató
A Semmelweis Egyetem tavaly év végén a magyar egyetemek közül elsőként bejutott a Times Higher Education (THE) világranglistájának 250 legjobb felsőoktatási intézménye közé. Ezzel az eredménnyel Magyarország és Kelet-Közép-Európa legjobb egyeteme lett. Az intézmény idén ünnepli a nemzetközi orvosképzés elindulásának 40. évfordulóját, ezért a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. összesítette az egyetem lakossági megítélésével kapcsolatos közvélemény-kutatásait.
Megrázta a közvéleményt a rendőrgyilkosság – a magyarok szigorú fellépést várnak
#Alapítvány
Az elmúlt napokban jelentős vihart kavart a hazai közbeszédben, hogy Budapesten egy fiatal rendőrtiszt szolgálatteljesítés közben életét vesztette, a korábban erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt elítélt támadója késszúrásokkal végzett vele. A rendőrgyilkosság gyanúsítottjának szervezetében a drogteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki. A Századvég a tragikus esettel összefüggésben megvizsgálta, hogy a felnőtt magyar lakosság hogyan vélekedik az erőszakos bűncselekmények elkövetőinek felelősségre vonásáról.
A közvélemény újabb akadályok helyett az uniós források teljes körű kifizetését várja Brüsszeltől
#Alapítvány
10-ből 6 magyar szerint Brüsszelnek az együttműködésre és kompromisszumra kellene törekednie, és nincs joga – részlegesen sem – visszatartani az egyes tagállamoknak, így a hazánknak járó uniós források kifizetését – ez derül ki a Századvég legújabb kutatásából. A felmérés a Magyarországot jogosan megillető kohéziós és helyreállítási források kifizetésével kapcsolatos lakossági véleményeket térképezte fel.
Hirdetés
A kisemmizettek - avagy a tudásátadás nélkülözhetetlensége
François-Xavier Bellamy
1 990,00 Ft
A munkát mások végzik el - Az értelmiség osztályharca és papi uralma
Helmut Schelsky
4 790,00 Ft
A nagy téveszme - Liberális álmok és nemzetközi realitások
John J. Mearsheimer
3 590,00 Ft
A gender vége - Nemek és identitások mítoszai társadalmunkban, valamint leleplezésük
Debra Soh
2 790,00 Ft

A nagy téveszme - Liberális álmok és nemzetközi realitások

John J. Mearsheimer

Konjunktúraindex
2023
Január
A Századvég Konjunktúrakutató 2023. januári felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete is javult.
2022
December
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. decemberi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete is kismértékben romlott.
2022
November
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. novemberi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete is kismértékben javult.
Süti beállítások