Legfrissebb kutatási eredmények

Stabil a kormánypártok támogatottsága

Forrás: Századvég Alapítvány


Erős Fidesz-KDNP, gyengülő ellenzék

Forrás: Századvég Alapítvány

Hírek, elemzések

Politikai alapon elfogult éves jelentést tett közzé a Freedom House – Soros kérdez saját magától egy szakmainak beállított anyagban?

A washingtoni székhelyű nonprofit agytröszt és kutatóintézet, a Freedom House közzétette legfrissebb, a „Szabadság a világban 2019” című éves jelentését a demokrácia, az emberi jogok, valamint a politikai és szabadságjogok globális helyzetéről. A jelentés általános megállapításai mellett földrajzi régiókra is lebontva fejti ki a riportkészítők véleményét a fontosnak ítélt politikai és szabadságjogok aktuális állásáról. A jelentés metodológiai ismertetése szerint 2018. január 1. és 2018. december 31. közötti eseményeket, illetve tendenciákat vettek figyelembe.

Nélkülözhetetlen a civil szervezetek munkája

Már több mint 20 éve február elseje a Civilek Napja. A kormányzat évről-évre növekvő forrással támogatja a helyi közösségekért tevékenykedő civil szervezeteket, és minden megyében, illetve a fővárosban is civil információs centrumokkal segíti a civil szféra mindennapi munkáját. A Civilek Napján a Budapesti Civil Információs Centrum nyílt napot tartott és interaktív programokat szervezett a fővárosban.

Az ellenzéki országgyűlési és EP-képviselők tanuljanak meg viselkedni és ne forduljanak szembe a hazájuk érdekeivel!

A Századvég legfrissebb elemzésének hátterében a magyar és európai parlamenti ellenzéki képviselők botrányos és vállalhatatlan viselkedése, valamint notórius Magyarországgal szembeni kirohanásai állnak.