Legfrissebb kutatási eredmények

Tartja előnyét a Fidesz-KDNP a Gyurcsány vezette ellenzékkel szemben

Forrás: Századvég Alapítvány, CATI, n=1000, 2019. szeptember  23-25.​


Erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon

Forrás: Századvég Alapítvány

Hírek, elemzések

A kampányban az ellenzéki média politikai szereplővé vált

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke a XXI. Század Intézet hétfői, budapesti konferenciáján arról beszélt, hogy ha a számokat nézzük, akkor a Fidesz több szavazatot kapott, mint az ellenzék, így egy országgyűlési választás esetén legalább 120 mandátuma lenne a Fidesznek.

Nem változott meg az erősorrend az ellenzéken belül

Nem kevés üröm is vegyült az ellenzéki összefogás részleges sikere miatt érzett balliberális örömbe. Most egyszerre fáj a fejük a teljesíthetetlen választási ígéreteik miatt, miközben fel kellene tölteniük pártkasszáikat a következő parlamenti választásra, és ki kellene elégíteniük a pozíciókra, álláshelyekre és zsíros megbízásokra ácsingózó sleppjüket is. Mindezt úgy, hogy négy-öt párttal és érdekkörrel kell megalkudniuk.

Nyugaton új szegregáció épül

Úgy tűnik, a fejlett Nyugaton már nem a keresztény szabadság, hanem a keresztények szabadsága a tét. Olvasom, hogy egy brit bírósági döntés szerint a bibliai hit összeegyeztethetetlen az emberi méltósággal. Most tegye föl a kezét az, aki szerint ez váratlan fordulat – ez ugyanis következik abból a haladó logikából, amely az emberi jogok védelmében kívánja fölszámolni a szabadságot és természetesen a bűnös keresztény kultúra maradványait.