Közvélemény-kutatások
Az Egyesült Államok és Kína nyer, mindenki más veszít a brüsszeli szankciókkal
#Alapítvány
A magyarok 87 százaléka szerint hazánk inkább vesztese az orosz–ukrán háború gazdasági következményeinek és Brüsszel szankcióinak, miközben a megkérdezettek 56 százaléka úgy gondolja, hogy végül egyik fél sem jöhet ki győztesen a fegyveres konfliktusból – derül ki a Századvég szeptemberi kutatásából.
A magyarok szerint az energiainfláció után gazdasági visszaesést is hoznak a brüsszeli szankciók
#Alapítvány
A Századvég legújabb közvélemény-kutatása utána járt annak, hogy a magyarok hogyan vélekednek Brüsszel Oroszországot sújtó szankciós politikájáról, illetve annak következményeiről. A megkérdezettek több mint négyötöde (83 százaléka) úgy látja, hogy az Oroszországra kivetett brüsszeli szankciók és szankciós tervek 2023-ra súlyos gazdasági visszaeséshez vezethetnek Európában.
A döntő többség újabb brüsszeli szankciók helyett a béketárgyalások mielőbbi megkezdését szorgalmazza
#Alapítvány
Napjainkra világossá vált, hogy Brüsszel szankciós politikája – melynek célja Oroszország Ukrajnát célzó katonai törekvéseinek megfékezése volt – kudarcot vallott, ugyanakkor Európa gazdaságára és energiabiztonságára bénító hatást gyakorolt. A Századvég legfrissebb kutatása felmérte, hogy mit gondolnak a magyarok az orosz–ukrán konfliktusban érintett vezető politikusokról, illetve a brüsszeli szankciós politikáról.
Hirdetés
Csaknem tökéletes bűnös - A fehér bűnbak megteremtése
Pascal Bruckner
3 190,00 Ft
A ragály szabályai - Miért terjednek és miért szűnnek meg a járványok?
Adam Kucharski
2 790,00 Ft
A maradandó - Hogyan léphetünk ki a rossz végtelenből?
François-Xavier Bellamy
2 390,00 Ft
A migráció mint kockázat - Kihívások és ellenálló képesség
Speidl Bianka
2 390,00 Ft
Konjunktúraindex
2022
Szeptember
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. szeptemberi felmérése alapján a lakosság konjunktúraérzete fél év csökkenés után enyhén emelkedett.
2022
Augusztus
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. augusztusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött.
2022
Július
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. júliusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött.
Süti beállítások