Közvélemény-kutatások
Társadalmi elutasítottság övezi Brüsszel olajembargós javaslatát
#Alapítvány
Ursula von der Leyen az Európai Parlament május 4-i plenáris ülésén ismertette az Európai Bizottság Oroszországgal szembeni hatodik szankciós javaslatának részleteit. A brüsszeli testület tervei szerint az orosz kőolaj importját hat hónapon belül, míg a finomított kőolajtermékek behozatalát az év végéig meg kellene szüntetniük az uniós tagállamoknak. A Századvég megvizsgálta, hogy mit gondolnak a magyarok a hazánkba érkező orosz kőolaj és földgáz elzárásáról, illetve az Oroszországra kivetett szankciók gazdasági következményeiről.
A magyarok döntő többsége nem támogatja a további szankciók kivetését Oroszországra
#Alapítvány
A válaszadók 89 százaléka úgy látja, hogy az Oroszországra kivetett gazdasági szankciók az Európai Uniónak, illetve az európai gazdaságnak is ártanak, továbbá 71 százalékuk ellenzi, hogy az említett szankciók az energiahordozókra, így a földgázra és a kőolajra is kiterjedjenek...
Fidesz–KDNP: 49 százalék, Ellenzéki Összefogás: 44 százalék
#Alapítvány
A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása alapján megállapítható, hogy a Fidesz–KDNP stabilan őrzi pozícióját a pártok versenyében az országgyűlési választások közeledtével is.
Hirdetés
Századvég Riport 2021 - Társadalom, gazdaság és politika napjainkban
Pillók Péter – Stefkovics Ádám – Hortay Olivér
4 790,00 Ft
A ragály szabályai - Miért terjednek és miért szűnnek meg a járványok?
Adam Kucharski
2 790,00 Ft
A migráció mint kockázat - Kihívások és ellenálló képesség
Speidl Bianka
2 390,00 Ft
A maradandó - Hogyan léphetünk ki a rossz végtelenből?
François-Xavier Bellamy
2 390,00 Ft

Konjunktúraindex
2022
Május
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. májusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött.
2022
Április
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. áprilisi felmérése alapján mind a lakosság, mind a vállalkozások konjunktúraérzete romlott.
2022
Március
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. márciusi felmérése alapján mind a lakosság, mind a vállalkozások konjunktúraérzete romlott.
Süti beállítások