Legfrissebb kutatási eredmények

Fordulat a pártok versenyében: az MSZP megelőzte a Jobbikot

Forrás: Századvég Alapítvány


Aktivizálódott a Fidesz-KDNP-tábor Hódmezővásárhely után

Forrás: Századvég Alapítvány

Hírek, elemzések

Rod Dreher: Keresztény konzervativizmus és likvid modernitás

Rod Dreher The Benedict Option című könyvében arra hívja fel a figyelmet, hogy a klasszikus keresztény értékrend veszélyben van, illetve olyan fenyegetések ostromolják védőbástyáit, amelyek ellen védekezni kell. Az író leírja könyvében, hogy az Amerikai Egyesült Államokban az 1960-as évektől kezdve a demokrácia önmagát pusztítja, az egyéneket pedig saját érdekeik mentén szerveződő atomizált egységekként festi le. Dreher úgy véli, hogy az eltűnő konzervatív értékek és a vallásosság csökkenésének hátterében a likvid modernitás és a demokrácia túlzott térnyerése áll.

Figyelő: Megosztott Európa

A Századvég Alapítvány harmadszor kérdezte az unió 28 tagországának a polgárait arról, hogy mit gondolnak az EU-ról, a saját jövőjükről vagy éppen a migrációról. Ez a melléklet napjaink legfontosabb témáit érinti, így megtudhatjuk, miként vélekednek a közösség lakosai a nemzeti szuverenitásról, gyermekeik gazdasági perspektívájáról, a bevándorlók motivációjáról és családegyesítéséről, az NGO-k vagy éppen Soros György politikai tevékenységéről.

Orbán-Klaus találkozó: Európának nincs szüksége a jelenlegi népvándorlásra

Egyetértés volt az Európát sújtó migrációs válság természetét és kezelési lehetőségeit illetően Orbán Viktor miniszterelnök és Václav Klaus, Csehország korábbi államfőjének megbeszélésén csütörtök délelőtt az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.