Közvélemény-kutatások
A fővárosiak kétharmada leváltaná Karácsony Gergelyt
#Alapítvány
A budapestiek kevesebb mint egyharmada (31 százaléka) támogatná Karácsony Gergelyt egy most vasárnap esedékes önkormányzati választáson, míg 66 százalékuk egy új főpolgármestert látna szívesen a főváros élén – derül ki a Századvég júliusi felméréséből. A közvélemény-kutatás utánajárt annak, hogy a fővárosiak hogyan vélekednek a jelenlegi főpolgármester, illetve a budapesti városvezetés munkájáról, eredményeiről.
Stabil kormánypártok – összeomló baloldal
#Alapítvány
Az ellenzéki összefogás népszerűsége 10 százalékponttal, 35-ről 25 százalékra csökkent az április 3-i országgyűlési választások óta eltelt időszakban, miközben a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat – világít rá a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása. A felmérés feltérképezte, hogy a politikai szempontból aktív magyarok – önbevallásuk szerint – mely politikai erőt támogatták április 3-án, illetve jelenleg melyik párttal szimpatizálnak, majd összehasonlította az eredményeket.
A közvélemény békét és kompromisszumot sürget az orosz–ukrán konfliktusban
#Alapítvány
A magyarok 83 százaléka a béke érdekében mielőbbi tárgyalást és kompromisszum elérését sürgeti az orosz–ukrán háborúban, ugyanakkor a döntő többség úgy látja, hogy az érintett felek nem a békekötésben érdekeltek – állapítható meg a Századvég júniusi felméréséből. A közvélemény-kutatás az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos lakossági véleményeket vizsgálta.
Hirdetés
Ki mit konzerválna
Molnár Attila Károly
2 790,00 Ft
A migráció mint kockázat - Kihívások és ellenálló képesség
Speidl Bianka
2 390,00 Ft
A ragály szabályai - Miért terjednek és miért szűnnek meg a járványok?
Adam Kucharski
2 790,00 Ft
A maradandó - Hogyan léphetünk ki a rossz végtelenből?
François-Xavier Bellamy
2 390,00 Ft
Konjunktúraindex
2022
Július
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. júliusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött.
2022
Június
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. júniusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött.
2022
Május
A Századvég Konjunktúrakutató 2022. májusi felmérése alapján a lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete egyaránt mérséklődött.
Süti beállítások