A Fővárosi Ítélőtábla 2019. szeptember 19-én kelt jogerős ítélete arra kötelezte a  Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy Joó Hajnalka, a HVG újságírója számára betekintési lehetőséget biztosítson a Századvég által a minisztérium számára 2015 és 2018 között készített tanulmányokba, kutatási anyagokba. Az újságírót a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű NGO képviselte a perben, amely egy többségében külföldről finanszírozott, a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok által is támogatott szervezet.

Aggályosnak tartjuk, hogy a közérdekű adatigénylésekben külföldről finanszírozott NGO-k működnek közre, mivel az adatok megismerésével való visszaélés esetén, a kormányzati kutatási anyagokat jogellenesen sokszorosítva, külföldi finanszírozóik részére adhatják át. Ez ellentétes az ország nemzeti érdekeivel. A Századvég Alapítvány már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet a külföldről finanszírozott NGO-k működéséből fakadó kockázatokra, mely veszélyt jelent Magyarország nemzeti szuverenitása és a jogbiztonság szempontjából, ezért indította el NGO-radar néven információs szolgáltatását.

Az ítélet alapján Joó Hajnalkának a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, valamint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. által a Miniszterelnöki Kabinetiroda megrendelésére készített kutatási anyagai és egyéb dokumentumok kapcsán kizárólag a közérdekű adatok megismerésére van lehetősége.  A tanulmányok közzététele, másolása, sokszorosítása és terjesztése esetén a Századvég PolitikaIskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. mint az elkészült anyagok szerzői jogainak tulajdonosai haladéktalanul megteszik a megfelelő jogi lépéseket.