Lássunk tisztán: a társadalmi történések gondolkodás- és adatalapú megközelítése kulcsfontosságú a mai világ megértéséhez. 2024. július 15–20-ig a Századvég Akadémia Veszprémben tartja első Nyári Egyetemét, melyre 18–30 év közötti felsőfokú oktatásban résztvevő fiatalokat várunk.

Céunk, hogy együtt gondolkodva, szakértő moderátorok vezetésével, izgalmas tudományterületeket felfedezve és adatalapú kérdésfelvetésekkel vizsgálódva eljussunk mélyebb következtetésekhez. A világ történései iránt nyitott és érdeklődő fiatalok számára ez a megközelítés hozzájárul a holisztikus megértéshez és a kritikai gondolkodás fejlesztéséhez.

Veszprém

2024. július 15.

-20.

Az izgalmas előadásokkal, műhelymunkával és szabadidős programokkal teli héten a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy új nézőpontokat ismerjenek meg. A bennünket körülvevő világról szóló közös gondolkodásra hívjuk a fiatalokat, ahol mindenki hozzájárulhat a diskurzushoz, így együtt fedezhetjük fel a társadalmi jelenségek összefüggéseit és mélyebb jelentését.

László Tamás előadása a változás mint lehetőség témakörére, a reziliencia szerepére és mai világunk globális kihívásaira fókuszál. Stefkovics Ádám választási körképe a júniusi választások tanulságait tárgyalja majd, elsősorban a választáskutatás, közvélemény-kutatás kontextusában. Ezt követően a szabadságjogi kihívások kerülnek előtérbe Megadja Gábor vezetésével, majd Czopf Áron vezeti be a résztvevőket a technokrata elme rejtelmeibe. Hortay Olivér a kutatók közösségi média jelenlétét mutatja be, többek között arra a kérdésre keresi a választ, hogyan lehet bonyolult, tudományos összefüggéseket Facebookon vagy Tiktokon átadni.

A fiatalokra emellett számos izgalmas közösségépítő workshop vár. Részt vehetnek szimulációs játékokban, vitasétán fejleszthetik érvelési képességeiket, emellett kolostor, malomlátogatás és kenyérsütés is színesíti a programot.