Rendezvények

Budapest

2024. május 23.

-24.

08:00

REGISZTRÁCIÓ

Közelgő rendezvények

2024. július 15.

Századvég Nyári Egyetem

Szeretnél egy élményalapú, interaktív Nyári Egyetemen részt venni?

Szerezz új élményeket, építs kapcsolatokat!

 

Kedves Jelentkező!

Szeretettel köszöntünk a Századvég Akadémia Nyári Egyetemének regisztrációs honlapján.

A Századvég Akadémia idén első alkalommal, július 15–20-ig rendezi meg élményalapú Nyári Egyetemét Veszprém városában.

A rendezvényhét 18–30 éves korig, egyetemisták számára kínál színes, izgalmas programokat. A Nyári Egyetem minden napja más mottó köré épül, melyek segítségével bemutatjuk nektek a Századvég kutatóintézeteit, és megismerhetitek az itt folyó tudományos munkákat. Nyomába eredünk a változás folyamatainak, foglalkozunk a politikai nyelv megértésével, betekintünk a közösségi háló csapdáiba, és megismerkedünk a szépség filozófiájával. A szakmai előadások mellett számos programot kínálunk számotokra: lehetőségetek nyílik szimulációs játékokban, vitasétán részt venni, továbbá kolostor és malomlátogatás is vár rátok, ahol még saját kenyeret is süthettek.

A jelentkezés feltétele: felsőoktatási hallgatói jogviszony (doktoranduszokat is várunk)

A férőhelyek korlátozottak, így jelentkezz időben!

A Nyári Egyetem részvételi csomagok:

  • Ottalvós csomag (tartalmazza a szállást, napi háromszori étkezést és a programokon való részvételt): 49.900 Ft
  • Hazajárós csomag (tartalmaz napi kétszeri étkezést és a programokon való részvételt): 34.900 Ft

 

Ha kérdésed van, írj az akademia@szazadveg.hu e-mail-címre!

Részletes programterv hamarosan.

Korábbi rendezvények

2024. február 20.

Szólásszabadság Konferencia

A nyugati demokráciák legfontosabb értékei között szokták felsorolni a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát. A tétel ott szerepel a legtöbb nemzetközi jogi dokumentumban, a nemzeti alkotmányokban és alaptörvényekben. Politikusok és bürokraták hivatkoznak rá vélt vagy valós, múlt- vagy jelenbéli elnyomó rezsimekkel és gyakorlatokkal szemben. A szólásszabadságot legtöbbször a tekintélyelvű berendezkedésektől, esetleg a vallásos elnyomástól szokta félteni a liberális-demokrata fősodor.

De mintha az utóbbi évtizedekben valami megváltozott volna. A különféle érzékenységek védelme, a haladás, a wokery, a liberális-demokrata status quo mintha fontosabb volna a szólásszabadság ügyénél. Az egyetemek, a progresszívek és a nagy techcégek mind rendre a szólásszabadság ügyével szemben foglalnak állást. A szólásszabadság korlátozható, ha a szabad szólás nem kívánatos beszélők részéről valósul meg – így a populisták, nacionalisták, vallásos csoportok részéről. Valóban nyugati, demokratikus alapérték-e még a szólásszabadság, vagy csak retorikai eszköz a hatalmi pozícióikat védő bürokraták részéről? Milyen kihívások érik a szólásszabadságot, és hogyan lehet azt megvédeni?

A konferencián ezekre a kérdésekre is kerestük a választ neves hazai és külföldi előadók részvételével. Előadást tartott többek között Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, Alvino-Mario Fantini, a  European Conservative főszerkesztője, Mark C. Henrie, az Arthur N. Rupe Foundation elnöke és Prof. Dr. Andreas Kinneging jogfilozófia professzor is.

Moderátor, a konferencia háziasszonya: Szabó Anett újságíró

Maradjon tájékozott

Kapja meg elsőként kutatásainkat, üzleti tanácsainkat és híreinket

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Frissítettük feltételeinket