Századvég logotípia fehér

Európa Projekt

#Gazdaság

#Társadalom

#Európa

#Aktuális kihívások

#Európai Unió

A kutatásról

2016 első felében a Századvég Alapítvány vezetésével az Európai Unió 28 tagországára kiterjedő közvélemény-kutatás készült azzal a céllal, hogy megvizsgálja az európai állampolgárok véleményét az unió jövőjét leginkább érintő kérdésekben. A Project28 közvélemény-kutatás egyedülálló módon, az eddigi legszélesebb körben, országonként 1000, azaz összesen 28 000 véletlenszerűen kiválasztott, felnőtt korú személyt kérdezett meg.

A vizsgálat legfontosabb céljai közé tartozott megismerni a társadalom konjunktúraérzetét, feltérképezni az Európai Unió teljesítményével, a migrációs válsággal és a növekvő terrorizmussal kapcsolatos lakossági attitűdöket.

A 2017-es, 2018-as és 2019-es felméréseket követően a Századvég Alapítvány a magyar kormány megbízásából 2020 óta Európa Projekt néven folytatta a kutatást, amely továbbra is az európai politikai és társadalmi közbeszédet leginkább meghatározó témákra reflektált.

A 2022-es felmérés célja ezúttal is a kontinensünket érintő legjelentősebb közéleti kérdésekkel kapcsolatos lakossági attitűdök feltérképezése volt.

A társadalom konjunktúraérzete, az Európai Unió teljesítménye, a koronavírus-járvány, a klímaváltozás, továbbá a migrációs krízis megítélése mellett igazodva az
Európát érintő új kihívásokhoz, az idei közvélemény-kutatás meghatározó témája az orosz–ukrán háború, az energiaválság, az energiaellátás, valamint a családpolitika. A 2022-es őszi kutatás az Európai Unió tagországai mellett az Egyesült Királyságra, Norvégiára, Svájcra, Moldovára, Albániára, Koszovóra, Észak-Macedóniára, Montenegróra, Szerbiára, Törökországra és Bosznia-Hercegovinára terjedt ki,

így összesen 38 000 véletlenszerűen kiválasztott, felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel.

Legfrissebb kutatási eredmények

2022

#Energetika
#Család
#Migráció
#Gazdaság
#Európai Unió
#Háború
#Koronavírus-járvány

Módszertan

A Századvég telefonos közvélemény-kutatást végzett az Európai Unió 27 tagországában, az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Svájcban, Moldovában, Albániában, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Montenegróban, Szerbiában, Törökországban és Bosznia-Hercegovinában, így összesen 38 000 véletlenszerűen kiválasztott, felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. 2022. október 13. és december 7. között.

A közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit a vizsgált országok teljes lakosságának megkérdezése eredményezett volna. Az országonkénti hibahatár +/- 3,2 százalékpont. Az EU27-re vonatkozó statisztikákat az országok népességszámával való utólagos súlyozásával korrigáltuk.

A kutatás célja

Korábbi kutatási
eredmények

Phasellus vestibulum condimentum elementum. In bibendum, orci sit amet maximus consectetur, urna purus tempus eros, eu interdum est orci vitae sem. Praesent tincidunt turpis venenatis vehicula vestibulum. Suspendisse eleifend elit sed vestibulum tincidunt.

2022

#Energetika
#Gazdaság
#Európai Unió
#Háború
#Család
#Migráció

2021

#Energetika
#Gazdaság
#Európai Unió

2020

#Energetika

2019

#Energetika
#Migráció
#Család

2018

#Energetika
#Konferencia
#Gazdaság
#Európai Unió

2017

#Gazdaság
#Európai Unió

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

az ordog van odakint

Megjelent Mező Gábor új könyve!

Vásárolja meg most webshopunkban 20% kedvezménnyel!

Frissítettük feltételeinket